23. Septembar 2021.

DECA SA KOSOVA I METOHIJE BORAVE U ODMARALIŠTU CRVENOG KRSTA

U odmaralištu Crvenog Krsta na vršačkom bregu trenutno boravi grupa dece sa Kosova i Metogije. Na vršačkom bregu tokom leta dolaze grupe dece iz Vojvodine i čitave Srbije, njihov boravak koncipiran je kao odmor, druženje ali i edukacija.Deca sa Kosova i Metohije imaju priliku da upoznaju i severni deo zemlj.

SREDA, 11. 8. 2021 - 14:10Vesti

PROMOVISAN MODEL SPOMENIKA NJEGOVOM VELIČANSTVU KRALJU PETRU PRVOM

U organizaciji Grada Vršca, Gradskog muzeja i udruženja za negovanje tradicija banatskih Srba u Vršcu'' Vojvodstvo 1918-2018'' u Gradskom muzeju svečano je promovisan model budućeg spomenika Njegovom Veličanstvu kralju Petru Prvom Oslobodiocu. Spomenik bi trebao biti postavljen 9. Oktobra na Gradskom trgu u Vršcu.

SREDA, 11. 8. 2021 - 12:51Vesti
ČETVRTAK, 8. 7. 2021 - 14:13Banat

15. „VINOFEST„ OVOG VIKENDA U VRŠCU

Vršac,grad okružen morem vinograda, poziva sve ljubitelje vina na festival Vinofest, koji će se održati u Vršcu od 9. do 11. jula.Na gradskom trgu, od 18 do 24 sata, svi ljubitelji ovog božanskog pića, imaće mogućnost da degustiraju preko 300 različitih vina,brojnih vinarija, iz naše zemlje ,istakla je Tatjana Palkovač direktorka TO Vršac.

ČETVRTAK, 8. 7. 2021 - 14:04Banat

BICIKLOM KROZ ISTORIJU

Biciklizam u Južnom Banatu ima dugu istoriji. Prvi bicikli vozili su se u Vršcu, a posedovati „točak“ ,kako se u to vreme nazivalo, bilo je stvar prestiža. Danas se Južni Banat nalazi na Evropskoj biciklističkoj ruti . Tokom letnjih meseci biciklisti iz čitave Evrope prolaze kroz ravnicu , predele koje prelaze ovekoveče na fotografijama, tako da je Vršac sa svojom okolinom bio i ostao centar letnjih biciklističkih tura.

ČETVRTAK, 8. 7. 2021 - 13:57Banat

PRVI BROJ ČASOPISA “ACTA PANONIKA”

„Acta Panonica“ je naziv prvog broja časopisa za istoriju,društvene i humanističke nauke koji izdaje Centar za Banatske studije.Časopis „Acta Panonika“ pokrenut je u cilju promocije vrednosti banatskih studija u raznim aspektima u prošlosti i sadašnjosti.Uredništvo časopisa čine istoričari, antropolozi i istoričari umetnosti a teme koje obrađuju,pored stručne javnosti zanimljive su za sve ljubitelje istorije i tradicije Banata.Kultura sećanja obuhvata priče o dvorcima u Banatu, agrarnoj reformi i, slikarima i znamenitim ličnostima sa prostora Banata pre više od dva veka.Časopis je predstavljen u Gradskom muzeju u Vršcu.

UTORAK, 6. 7. 2021 - 11:33Banat

“SUNCE VRŠCA” OAZA VRŠAČKIH MALIŠANA

Udruženje roditelja dece i odraslih sa invaliditetom “Sunce Vršca” pokrenuli su i osnovali sami roditelji iz potrebe da njihova deca vreme u popodnevnim satima ispune igrom i druženjem Naime, s obzirom na to da u Vršcu ne postoji Dnevni boravak za decu sa poteškoćama u razvoju vreme nakon završetka škole za ove mališane i njihove roditelje trebalo je ispuniti kvalitetnim aktivnostima.

PETAK, 2. 7. 2021 - 11:27Banat

POČETAK KUPALIŠNE SEZONE NA BAZENIMA

Danas je zvanično počela kupališna sezona na Gradskim bazenima u Vršcu. U okviru II faze izgradnje, u koju je uloženo 12 i po miliona dinara, postavljene su nove svlačionice sa tuševima i toaletima.Cene ulaznica su ostale iste, 250 dinara za odrasle, 100 dinara za decu i penzionere, a za đake generacije je ulaz besplatan.Spasilačka služba kreće sa radom od danas i biće raspoređena na bazenima i na jezeru.Izgradnjom bazena Vršac je dobio još jedan od sportskih sadržaja u gradu koji je nedostajao. Pored bazena vrščanima je na raspolaganju i Gradsko jezero. O njemu se stara Komunalno preduzeće „Drugi oktobar“.

Emisije

Pogledaj sve