01. Mart 2021.

ULJANA REPICA U DOBROM STANJU

Vremenske prilike i temperaturne promene, tokom prethodnih dana nisu ugrozile uljanu repicu. Ono što je primetno ovih dana jesu larve u lisnim drškama, koje ne ugrožavaju usev u većoj meri, ističu stručnjaci.

PETAK, 26. 2. 2021 - 14:20Vesti

UDRUŽENJE “PARAKVAD” URUČILO NOVA POMAGALA

Zahvaljujući velikom broju sugrađana koji učestvuju u akciji “Sakupi humani čep” udruženje “PARAKVAD VŠ” obezbedilo je dva nova pomagala, koja su našim sugrađanima uručena danas.

ČETVRTAK, 25. 2. 2021 - 16:14Vesti
PONEDELJAK, 22. 2. 2021 - 16:30Banat

VISOKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA ZA VASPITAČE “MIHAILO PALOV “ OBELEŽILA DAN MATERNJEG JEZIKA

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO) povodom 21. februara, Međunarodnog dana maternjeg jezika, ukazuje da je jezička raznolikost sve ugroženija i da više od 40 odsto svetskog stanovništva nema pristup obrazovanju na jeziku koji govori ili razume. Svake godine ovaj dan obeležava se u obrazovanim institucijama širom Srbije,a jedna od njih je i Visoka škola strukovnih studija za vaspitače “Mihailo Palov” u Vršcu,koju je danas posetio pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr.Zoran Milošević.

ČETVRTAK, 18. 2. 2021 - 15:18Banat

I Episkop banatski Nikanor na sednici Sabora SPC

U kripti Hrama Svetog Save, gde je u toku radni deo Sabora Srpske pravoslavne crkve, počelo je glasanje za izbor 46. patrijarha. Saboru prisustvuje 36 od 39 episkopa, a među njima je i Njegovo Preosveštenstvo Episkop banatski gospodin Nikanor.

SREDA, 17. 2. 2021 - 13:25Banat

U VRŠAČKOM DOMU ZDRAVLJA DO SADA SE VAKCINISALO PREKO 4500 GRAĐANA

U Srbiji je, prema najnovijim podacima Vlade, izvršeno 945.989 vakcinacija protiv korona virusa. Prema broju vakcinisanih na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije. Revakcinacija koja je započeta prethodne nedelje širom Srbije, ovih dana aktivno se sprovodi i u vršačkom Domu zdravlja, a od danas u ovoj zdravstvenoj ustanovi, vrši se i imunizacija građana, prvom dozom, Sputnjik Ve vakcinom.

PETAK, 12. 2. 2021 - 14:15Banat

GRAD VRŠAC SUFINANSIRA TROŠKOVE ZA BIOMEDICINSKI POTPOMOGNUTO OPLOĐENJE

Na nedavno održanoj sednici grada Vršca jedna od odluka koja je usvojena,odnosila se na uslove i kriterijume za ostvarivanje prava na sufinansiranje troškova za biomedicinski potpomognuto oplođenje za parove sa teritorije grada Vršca. Nominalni iznos troškova za postupak po porodici/paru utvrdiće se posebnom odlukom Gradskog veća, nakon donošenja odluke o budžetu grada Vršca, za svaku kalendarsku godinu.

Emisije

Pogledaj sve