21. Mart 2019.

POST JE ZA TELO I DUŠU

20.mart – Svetski dan bez mesa, iako možda toga nisu svesni, obeležiće adekvatno pravoslavni vernici koji – poste. Ipak, tokom posta, ljudi misle više na hranu i odabir iste, i time se opterećuju, umesto da zapravo budu relaksirani, jer smisao posta je da sebe “pročiste”. Da se ovo ne bi i vama desilo - vodite računa kako se hranite. Post ne podrazumeva da se odreknete hrane, već da jedete redovno i manje, a da vaši dnevni obroci budu raznovrsni.

SREDA, 20. 3. 2019 - 13:55Vesti

OBEZBEDIMO BESPLATNE OBROKE ZA SOC.UGROŽENE ĐAKE

Porodica Smerdov iz Vršca započela je akciju svakodnevnog doniranja hrane socijalno ugroženim učenicima. Za sada je to tek petnaestak đaka, ali je broj ugrožene dece znatno veći, a Smerdovi nisu u mogućnosti da za sve njih obezbede užine. Zato su se obratili potencijalnim donatorima, kako bi se akcija uspešno nastavila i proširila.

SREDA, 20. 3. 2019 - 13:27Vesti
UTORAK, 19. 3. 2019 - 13:16Banat

NACIONALA SLUZBA ZA ZAPOŠLJAVANJE

U sali Gradske uprave grada Vršca, Nacionalna služba za zapošljavanje filijala Vršac u saradnji sa lokalnomsamoupravom grada Vršca, održala prezentaciju aktivnih mera zapošljavanja za 2019.godinu, koje se finansiraju iz budžeta Republike.Prezentacija je održana u Plandištu ι Beloj Crkvi.

UTORAK, 19. 3. 2019 - 12:32Banat

GRADONAČELNICA VRŠCA POSETILA VLAJKOVAČKE TROJKE

Predstavnici grada posetili su danas i porodicu Sabo iz Vlajkovca, u kojoj su posle više desetina godina, na teritoriji grada Vršca rođene trojke. I ove bebe dobile su novčanu pomoć i auto-sedišta, a majci će biti isplaćeni i svi dodaci i naknade koje joj sleduju.

UTORAK, 19. 3. 2019 - 11:50Banat

GRADONAČELNICA DAROVALA NEVU LAZEVSKI

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović danas je sa saradnicima obišla bebu prvu rođenu u Vršcu u 2019. godini. U pitanju je devojčica Neva Lazevski, prvo dete, koja je dobila poklon vaučer, auto-sedište, i dukat.

PETAK, 15. 3. 2019 - 15:44Banat

OTKLONJENI PROBLEMI SA NEDOSTATKOM LEKOVA I SANITETSKE OPREME

U prethodnom periodu u Opštoj bolnici Vršac, zbog dugovanja prema dobavljačima, dolazilo je do problema u snabdevanju lekovima i sanitetskim materijalom. Zbog toga je u bolnici ranijih godina čak i prekidan operativni program, sem u hitnim stanjima. Dr Jona Omorana, koji funkciju v.d.direktora obavlja od maja prošle godine, sačekao je dug od preko 130 miliona dinara, ali su problemi odgovornim pristupom sada otklonjeni.

PETAK, 15. 3. 2019 - 15:24Banat

ODRŽANA XXVI SEDNICA SO PLANDIŠTE

Danas je održana XXVI sednica Skupštine opštine Plandište. Planirani Dnevni red dopunjen sa pet tačaka, kojima je zbog hitnosti i počela današnja sednica.

ČETVRTAK, 14. 3. 2019 - 15:49Banat

PONUDA NA VRŠAČKOJ AGRICO PIJACI

Za pravoslavne vernike u toku je Vaskršnji ili Časni post.Kako se u toku ovih dana uglavnom konzumira posna hrana , voće povrće I riba mi smo proveravali kakva je ponuda na vršačkoj Agrico pijaci.

SREDA, 13. 3. 2019 - 16:29Banat

I OSOBE SA INVALIDITETOM MOGU BITI VOZAČI

Samostalno upravljanje vozilom povećava mobilnost i unapređuje kvalitet života c elokupnog stanovništva, a posebno lica sa smanjenom pokretljivošću. Da bi unapredili sistem sticanja vozačkih dozvola za osobe sa invaliditetom u našoj zemlji, pokrenut je niz mera i aktivnosti, među kojima su i provere sposobnosti invalidnih lica. Jedna takva provera održana je i u Vršcu.