28. Mart 2020.

PETAK, 13. 3. 2020 - 10:50Banat

POVRAĆAJ NOVCA ZA OTKAZANA PUTOVANJA

Planirana putovanja u inostranstvo uglavnom se otkazuju,putuje se samo u izuzetnim situacijama.S obzirom na to da slede uskršnji i prvomajski praznici ,ali i prve rane letnje ture ,pitali smo u turističkoj agenciji šta se dešava sa uplaćenim aranžmanima u slučaju otkazivanja .

ČETVRTAK, 12. 3. 2020 - 15:24Banat

BUGA PRVI DIREKTOR U VRŠCU SA LICENCOM

Direktor Osnovne škole „Olga Petrov Radišić“, Jonel Buga, jedini je na teritoriji Grada Vršca, koji je pred komisijom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, položio ispit za licencu za direktora ustanove obrazovanja i vaspitanja.

ČETVRTAK, 12. 3. 2020 - 15:17Banat

ČIŠĆENJE KANALA I KRPLJENJE RUPA U OPŠTINI PLANDIŠTE

Na teritoriji Opštine Plandište u toku su radovi na uređenju kanalskih mreža za odvodnjavanje atmnosferskih voda. Radove na uređenju kanalske mreže izvodi Vodoprivredno preduzeće “Južni Banat” iz Vršca, a sredstva su obezbeđena iz fonda Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

ČETVRTAK, 12. 3. 2020 - 14:47Banat

PRAVILNA ISHRANA TOKOM POSTA

Za vreme posta treba voditi računa o pravilnom unosu namirnica I spravljanju posnih jela kako bi ishrana bila izbalansirana.Namirnice životinjskog porekla se nekoriste ali zato belančevine I proteine treba uneti kroz druge namirn

ČETVRTAK, 12. 3. 2020 - 13:40Banat

VASKRŠNJI POST

U susret Vaskrsu u toku je Druga nedelja posta, nedelja Gligorija Palame, Hrišćanski vaskršnji post -časni post spada u najstrože postove,traje 7 nedelja ili 40 dana i pored posne hrane uglavnom na vodi podrazumeva pre svega čist duhovni život, liturgijski život, poziv na pokajanje. Protorejer Radovan Sandić, sveštenik Crkve Uspenja presvete Bogorodice ,govori nam o biblijskom značenju i poštovanju posta.

SREDA, 11. 3. 2020 - 12:50Banat

OBAVEZUJUĆA PREPORUKA MINISTARSTVA PROSVETE

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoj uputilo je obavezujuću preporuku svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srbiji, u cilju prevencije širenja eventualne infekcije, a na terenu su prosvetna i sanitarna inspekcija koje nadziru škole u vezi sa primenom mera higijene.