28. Januar 2022.

ČIST VAZDUH U VRŠCU

Vršac je uvek spadao u red gradova sa najčistijim vazduhom, zahvaljujući čistoj industriji , bez velikih zagadjivača, i sa vetrom koji duva oko dvesta dana u godini. Kako bi se taj trend održao svakodnevno se kontroliše nivo zagađenosti na tri merne stanice u gradu. Čist vazduh zavisi i od pošumljenosti područja te se poslednje tri godine intezivno radilo na „plućima grada“. Svest o zdravoj sredini za život i rad najrazvijenija je kod mladih ,koji rano shvate da je očuvanje okoline preuslov za kvalitetan razvoj na mikro i makro planu.

ČETVRTAK, 13. 1. 2022 - 15:53Vesti

U DOMU ZDRAVLJA U VRŠCU BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI ZA PLIVAČE NA BOGOJAVLJANJE

Na Bogojavljanje 19og januara za krst časni plivaće se na vršačkom jezeru. Pripreme još uvek traju tako da je četrdesetpetoro prijavljenih učesnika prošlo lekarsku kontrolu u Domu zdravlja.Bez obzira na vremenske uslove za krst časni pliva se srcem. O zdravlju svih koji žele da učestvuju brine se tim lekara i medicinskog osoblja Doma zdravlja koji im je obezbedio besplatne preglede i na taj način uzeo učešće u organizaciji. Oprez je svakako potreban pa se zato preduzima sve kako bi se zaštitili svi koji žele da učestvuju.

SREDA, 12. 1. 2022 - 14:18Vesti
SREDA, 12. 1. 2022 - 12:39Banat

SAVETI PLANINARA TOKOM ŠETNJE U ZIMSKIM USLOVIMA

U Vršcu je u toku 24h sata palo preko dvadeset santimetara snega. Količina snežnih padavina za poslednja dva dana nije zabeležena za proteklih par godina unazad. Vrščani po tradiciji tokom snežnih dana vreme provode na bregu u šetnji i sankanju sa decom. Ali i pored zimske idile treba biti vrlo oprezan tokom boravka na bregu i slušati savete iskusnih planinara.

UTORAK, 11. 1. 2022 - 15:28Banat

Prijave za ocenjivanje vina i rakija

I ove godine povodom Sv Trifuna, dana vinogradara i dana škole, Poljoprivredna škola Vršac organizuje Smotru ocenjivanja kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića.

UTORAK, 11. 1. 2022 - 13:24Banat

ZIMSKA SLUŽBA SPREMNO DOČEKALA PRVI SNEG

Kako je zimska služba Grada Vršca marljivo radila i tokom praznika ulice u centru grada i opštinski putevi su u dobrom stanju.Pravovremeno posipanje kolovoza putarskom soli i rizlom omogućava bezbedno odvijanje saobraćaja, iz tog razloga, tokom dana više puta se obilaze lokacije na kojima postoji veća verovatnoća zadržavanja snega ili stvaranja poledice.

UTORAK, 11. 1. 2022 - 13:18Banat

PORAST BROJA OBOLELIH OD COVIDA 19 u VRŠCU

Od trećeg januara broj novozaraženih virusom Covid 19 u značajnom je porastu. Među obolelima je najviše mladih , koji se javljaju nakon prazničnih proslava.Uglavnom se javljaju pacijenti sa respiratornim tegobama , koje se sada prepisuju omicron soju virusa. Lekari tvrde da ne smemo računati na imunitet stečen ranijim preboljevanjem virusa Covid 19 te su mere opreza obavezne i dalje.

PONEDELJAK, 18. 10. 2021 - 11:17Banat

INFO-PULTOVI KOMUNALNOG PREDIUZEĆA

U okviru akcije "Oktobar mesec čistoće" javno komunalno preduzeće "Drugi oktobar" po prvi put ove godine organizuje info-pultove namenjene boljem informisanju građana o akcijama koje se sprovode.

PONEDELJAK, 18. 10. 2021 - 11:44Banat

PREDSTAVA “POZORNIK MAČKIĆ”

"Srpska policijska unija" formirana od strane aktivnih i penzionisanih policijskih službenika i simpatizera u okviru svog delovanja, a koje se odnosi na sprovodjenje akcija i projekata u cilju povećanja saradnje i poverenja kod građana, sprovodi projekat namenjen deci predškolskog uzrasta "Pozornik Mačkić". Interaktivna predstava radnog tima Srpske policijske unije kroz igru predstavlja deci osnove ponašanja u saobraćaju i moguće situacije sa kojima se mogu susresti.

Emisije

Pogledaj sve