18. Januar 2019.

DAN NACIONALNE KULTURE RUMUNA

Na jučerašnji dan, 15.januara 1850.godine, rođen je jedan od najvećih rumunskih pesnika Mihaj Eminesku. Ovaj dan obeležava se kao Dan nacionalne kulture Rumuna, a program su juče tim povodom pripremili Fondacija “Protopop Trajan Oprea” i Generalni konzulat Rumunije u Vršcu.

SREDA, 16. 1. 2019 - 16:00Vesti

POVLAŠĆENI ENERGETSKI POTROŠAČI – KOLIKO IH JE U VRŠCU I KAKVA JE PROCEDURA...

Besplatne kilovate struje prošle godine koristilo je oko 78.000 najsiromašnijih građana. Zahvaljujući izmenama Uredbe o energetski zaštićenim kupcima, očekuje se da će njihov broj rasti, a iz Vlade poručuju da je obezbeđeno dovoljno novca za ove namene. Kako bi nastavili sa korišćenjem povlastica, potrošači ovih dana obnavljaju zahteve, a u Vršcu njihov broj raste.

SREDA, 16. 1. 2019 - 14:15Vesti
UTORAK, 15. 1. 2019 - 16:12Poljoprivreda

ZIMSKA PREZENTACIJA KWS-A

Kompanija KWS priredila je zimsku prezentaciju za poljoprivredne proizvođače. Nove proizvode i asortiman predstavili su i Adama i Agrounik, a bila je ovo prilika da se razmene iskustva, i podele saveti i uputstva u cilju unapređenja proizvodnje.

UTORAK, 15. 1. 2019 - 14:59Banat

KANDIDATI ZA BOGOJAVLJENSKO PLIVANJE PROŠLI ZDRAVSTVENE PREGLEDE

Po sedmi put, u subotu 19.januara, na Bogojavljenje, za Krst Časni plivaće se i u Vršcu. Ove godine, prijavljeno je 48 kandidata, za koje su danas počeli zdravstveni pregledi. Po njihovom završetku, znaće se i konačan broj učesnika-plivača.

PONEDELJAK, 14. 1. 2019 - 14:53Banat

HUMANITARNI KONCERT KUD-OVA ZA VLADU ĐIKIĆA

32-ogodišnji Vladan Đikić iz Velike Grede, ostao je, nažalost, bez noge, i potrebna mu je nožna proteza. Zbog toga su njegove komšije iz KUD Mladost došle na ideju da organizuju humanitarni koncert. Vladi je za kupovinu nožne proteze potrebno najmanje million dinara, pa je ovo tek početak.

PETAK, 11. 1. 2019 - 16:18Banat

SNEG OBRADOVAO MALIŠANE

I dok sneg zadaje probleme starijima, najmladji su sugradjani mu se uvek obradaju.Ni temepratura od -4 stepena tokom današnjeg dana nije sprecila mališane da uživaju u zimskoj čaroliji

PETAK, 11. 1. 2019 - 16:00Banat

VRŠAC SVE POPULARNIJA TURISTIČKA DESTINACIJA

Vršac je poslednjih sedam godina turističko mesto druge kategorije, što znači da je odmah iza Beograda, Novog Sada i Zlatibora koji su u prvoj kategoriji. Da se turistički kapaciteti koriste na pravi način, govore podaci o sve većem broju poseta ovom gradu.

PETAK, 11. 1. 2019 - 14:01Banat

ZIMSKA SLUŽBA RADI BEZ PREKIDA

Saobraćaj se i dalje odvija otežano u većem delu zemlje, a zimske službe na terenu su gotovo bez prekida. U Vršcu su prohodne sve ulice I i II prioriteta i putevi prema selima, a mehanizacija se sada usmerava i na ostale saobraćajnice. Na poslovima su maksimalno angažovani svi kapaciteti, i što se tiče mehanizacije, i što se tiče ljudstva.