18. Oktobar 2019.

POLJSKI POŽARI – NEOPHODNO POOŠTRAVANJE INSPEKCIJSKOG NADZORA I KAZNENE POLITIKE

Spaljivanje žetvenih ostataka je praksa koja je štetna po kvalitet zemljišta, pogubna po živi svet, i opasna za saobraćaj, a iako je ova nezakonita i kažnjiva, veoma je raširena i primenjuje se godinama. Zbog toga će, smatra predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, biti neophodno pooštravanje inspekcijskog nadzora i kaznene politike.

ČETVRTAK, 17. 10. 2019 - 14:27Vesti

PAKETI ZA NAJUGROŽENIJE NA MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, a u našoj zemlji, i dalje je najugroženije stanovništvo koje živi izvan urbanih područja. Tim povodom Crveni krst Vršac danas je podelio dvadesetak paketa pomoći najugroženijim domaćinstvima u Ritiševu, Pavlišu i Vlajkovcu.

ČETVRTAK, 17. 10. 2019 - 14:02Vesti
SREDA, 16. 10. 2019 - 15:23Banat

MIROVIĆ U RADNOJ POSETI ALIBUNARU I BELOJ CRKVI

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović obišao je dve južnobanatske opštine, u kojima se realizuju značajni projekti. Osnovne škole u Alibunaru i Beloj Crkvi dobijaju nove fiskulturne sale, a u Beloj Crkvi u toku je i infrastrukturno opremanje industrijske zone. Sa pokrajinskim premijerom, ove dve opštine posetili su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

SREDA, 16. 10. 2019 - 15:11Banat

BANATSKI DOMAĆI HLEB

Banatski hleb.Hleb koji još uvek pamte najstariji vrščani i koji se danas mesi samo u jednoj pekari koja još uvek čuva tradiciju.Mesi se banatska vekna još i za dane svetkovina u seoskim kućama koji imaju ozidane peći ,ali takvih je malo.

SREDA, 16. 10. 2019 - 14:51Banat

REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE ŽENA SA INVALIDITETOM

Rezultati istraživanja o reproduktivnom zdravlju žena sa invaliditetom u Vojvodini,koje je sproveo Pokrajinski zaštitnik gradjana uz podršku Misije OEPSa u Srbiji ,predstavljeni su danas na skupu u Opštoj bolnici Vršac.

PONEDELJAK, 14. 10. 2019 - 15:31Banat

DVE GODINE USPEŠNOG RADA FONDACIJE PROTOPOP TRAJAN OPREA

Fondacija Protopop Trajan Oprea, koja neguje kulturu i tradiciju rumunske nacionalne zajednice u Srbiji, proslavila je dve godine postojanja i uspešnog rada. Svečanost je priređena u Centru Millennium u Vršcu.

PONEDELJAK, 14. 10. 2019 - 15:22Banat

JOŠ JEDNA USPEŠNA AKCIJA DDK U VRŠCU

U prostojima MZ ”Živa Jovanović “ danas je održana još jedan uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi na kojoj se odazvao zadovoljavajući broj davaoca,uglavnom gimnazijalaca.

PONEDELJAK, 14. 10. 2019 - 15:11Banat

DEČIJA NEDELJA OBELEŽENA I CRTANJEM NA GRADSKOM TRGU

U okviru aktivnosti povodom dečije nedelje gradski trg tokom dobio je novo lepše ruho za koje su bili zaduženi djaci od prvog do četrvtog razreda svih osnovnih škola sa teritorije grada Vršca

PONEDELJAK, 14. 10. 2019 - 14:59Banat

MISS I MISTER GERONTOLOŠKOG CENTRA U VRŠCU

U okviru programa obeležavanja Meseca starih u Gerontološkom centru u Vršcu danas je organizov izbor za Miss I Mistera Doma.Pored pobednika dodeljene su I nagrade za šarm I najhlepši osmeh a nakon izbora svi koji su učestvovali osećali su se kao pobednici.