24. Januar 2020.

„ZAJEDNO ZA BEBE“-NAJSAVREMENJI INKUBATOR ZA BOLNICU U VRŠCU

U okviru akcije opremanja porodilišta u Srbiji „Zajedno za bebe“ Komercijalne banke i Fonda B92 opštoj bolnici u Vršcu ,odeljenju pedijatrije sa neonatologijom,danas je u vidu donacije uručen najsavremeniji inkubator u prisustvu ministra Zorana Djordjevića.

ČETVRTAK, 23. 1. 2020 - 13:06Vesti

MINISTAR POTVRDIO-NOVA ZGRADA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

Ministar za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević obišao je danas Centar za socijalni rad i Gerontološki centar u Vršcu.Najavljen je početak pilot projekta-izgradnje nove zgrade Centra za Socijalni rad po kom modelu će biti izgradjeni svi ostali objekti Centara u čitavoj Srbiji.

SREDA, 22. 1. 2020 - 15:10Vesti
SREDA, 22. 1. 2020 - 14:59Banat

SKORO 16 MILIONA ZA DOM U STAROM LECU

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, odobrilo je skoro 16 miliona dinara Domu za stara i duševno obolela lica „1.oktobar“ Stari Lec, za nabavku nameštaja, protivpožarnog sistema i opreme za vešeraj. Tim povodom, ministar Zoran Đorđević posetio je ustanovu i sa rukovodstvom razgovarao o radu i daljim planovima i potrebama Doma.

SREDA, 22. 1. 2020 - 14:21Banat

ZAHTEVI ZA UPIS U PRVI RAZRED DO 1. FEBRUARA

Upis dece u prvi razred školske 2020 / 2021godine,obaviće se u periodu od aprila do maja meseca ove godine.Osnovna škola dužna je da upiše svako dete sa područja škole, a u novu školsku godinu može se upisati i dete sa područja druge škole,na osnovu pismenog zahteva roditelja u skladu sa prostornim kadrovskim mogućnostima škole.

SREDA, 22. 1. 2020 - 10:37Banat

U SUBOTU XVII LOV NA BANATSKU LISICU

U subotu 25.januara, u Alibunaru se organizuje XVII Lov na Banatsku lisicu, čiji su organizatori Lovačko udruženje „Srndać“ Alibunar i Turistička organizacija Alibunar, domaćin Lovačko društvo Alibunar, a pokrovitelj opština.

UTORAK, 21. 1. 2020 - 13:46Banat

KAKO PREŽIVETI JANUAR?

Prvi kalendarski mesec, nakon svih praznika I troškova ,najduži je mesec u godini.Pitali smo naše sugradjane “Kako preživeti januar”?

UTORAK, 21. 1. 2020 - 13:39Banat

POČELA SA RADOM ELEKTRONSKA OGLASNA TABLA SUDA

Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je da je od 1. januara ove godine počela sa radom elektronska oglasna tabla suda – eTabla, na kojoj građani i pravna lica mogu da pronađu sva pismena iz izvršnog postupka koja im nisu uspešno uručena lično od strane suda ili javnog izvršitelja.

UTORAK, 21. 1. 2020 - 13:33Banat

KAKO SMANJITI ZAGAĐENJE – ANKETA

U poslednje vreme sve više se priča o zagađenju vazduha, faktorima koji na njega utiču i načinima na koje je moguće zagađenje smanjiti. Vršac na sreću nema problem sa zagađenjem, kakav imaju neki drugi gradovi u našoj zemlji, ali smo pitali naše sugrađane – šta oni misle, koji su najčešći uzroci zagađenja, i kako se ono može smanjiti?

UTORAK, 21. 1. 2020 - 09:01Banat

UČIMO DECU ODGOVORNOM PONAŠANJU NA SUNCU

POČINJE NOVI CIKLUS KONKURSA DVA LICA SUNCA. Nakon uspešnog ciklusa 2019.godine, 20.januara počeo je novi ciklus konkursa Dva lica sunca, čiji je cilj edukacija dece ranog školskog uzrasta i prosvetnih radnika o odgovornom ponašanju na suncu. Konkurs se odvija u okviru edukativne kampanje Zaštita za sve, koju sprovode Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.