21. Mart 2019.

POST JE ZA TELO I DUŠU

20.mart – Svetski dan bez mesa, iako možda toga nisu svesni, obeležiće adekvatno pravoslavni vernici koji – poste. Ipak, tokom posta, ljudi misle više na hranu i odabir iste, i time se opterećuju, umesto da zapravo budu relaksirani, jer smisao posta je da sebe “pročiste”. Da se ovo ne bi i vama desilo - vodite računa kako se hranite. Post ne podrazumeva da se odreknete hrane, već da jedete redovno i manje, a da vaši dnevni obroci budu raznovrsni.

SREDA, 20. 3. 2019 - 13:55Vesti

OBEZBEDIMO BESPLATNE OBROKE ZA SOC.UGROŽENE ĐAKE

Porodica Smerdov iz Vršca započela je akciju svakodnevnog doniranja hrane socijalno ugroženim učenicima. Za sada je to tek petnaestak đaka, ali je broj ugrožene dece znatno veći, a Smerdovi nisu u mogućnosti da za sve njih obezbede užine. Zato su se obratili potencijalnim donatorima, kako bi se akcija uspešno nastavila i proširila.

SREDA, 20. 3. 2019 - 13:27Vesti
UTORAK, 19. 3. 2019 - 13:16Banat

NACIONALA SLUZBA ZA ZAPOŠLJAVANJE

U sali Gradske uprave grada Vršca, Nacionalna služba za zapošljavanje filijala Vršac u saradnji sa lokalnomsamoupravom grada Vršca, održala prezentaciju aktivnih mera zapošljavanja za 2019.godinu, koje se finansiraju iz budžeta Republike.Prezentacija je održana u Plandištu ι Beloj Crkvi.

UTORAK, 19. 3. 2019 - 12:32Banat

GRADONAČELNICA VRŠCA POSETILA VLAJKOVAČKE TROJKE

Predstavnici grada posetili su danas i porodicu Sabo iz Vlajkovca, u kojoj su posle više desetina godina, na teritoriji grada Vršca rođene trojke. I ove bebe dobile su novčanu pomoć i auto-sedišta, a majci će biti isplaćeni i svi dodaci i naknade koje joj sleduju.

UTORAK, 19. 3. 2019 - 11:50Banat

GRADONAČELNICA DAROVALA NEVU LAZEVSKI

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović danas je sa saradnicima obišla bebu prvu rođenu u Vršcu u 2019. godini. U pitanju je devojčica Neva Lazevski, prvo dete, koja je dobila poklon vaučer, auto-sedište, i dukat.

PONEDELJAK, 18. 3. 2019 - 13:54Politika

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Градски одбор Српске напредне странке у Вршцу пружа снажну подршку председнику Александру Вучићу у борби против насиља и очувању демократских тековина Србије.

PETAK, 15. 3. 2019 - 15:44Banat

OTKLONJENI PROBLEMI SA NEDOSTATKOM LEKOVA I SANITETSKE OPREME

U prethodnom periodu u Opštoj bolnici Vršac, zbog dugovanja prema dobavljačima, dolazilo je do problema u snabdevanju lekovima i sanitetskim materijalom. Zbog toga je u bolnici ranijih godina čak i prekidan operativni program, sem u hitnim stanjima. Dr Jona Omorana, koji funkciju v.d.direktora obavlja od maja prošle godine, sačekao je dug od preko 130 miliona dinara, ali su problemi odgovornim pristupom sada otklonjeni.

PETAK, 15. 3. 2019 - 15:24Banat

ODRŽANA XXVI SEDNICA SO PLANDIŠTE

Danas je održana XXVI sednica Skupštine opštine Plandište. Planirani Dnevni red dopunjen sa pet tačaka, kojima je zbog hitnosti i počela današnja sednica.

ČETVRTAK, 14. 3. 2019 - 16:19Politika

UMESTO POPRAVKE - NOVI LIFT

Nakon osam meseci, zgrada hemodijalize sa nefrologijom i kardiologijom sa koronarnom jedinicom u Opšte bolnice Vršac, dobila je novi lift. Time je omogućeno nesmetano funkcionisanje i pružanje adekvatne medicinske pomoći korisnicima.