11. Jul 2020.

PRVA JULSKA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI 14. JULA

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine najavio je da će mobilne ekipe ove ustanove tokom naredne nedelje prikupljati krv u više mesta po Vojvodini. Prva julska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Vršcu biće održana u utorak 14. jula ,a iz CK Vršac pozivaju građane da dođu u što većem broju i daju krv .

PETAK, 10. 7. 2020 - 15:17Vesti

NESAVESNI GRAĐANI I DALJE ZAGAĐUJU OKOLINU

Zbog nesavesnog ponašanja pojedinih gradjana prema životnoj okolini,poslednjih godina stvaranje divljih deponija predstavlja veliki problem kako u gradu tako naseljenim mestima.Ekipe RJ gradske čistoće JKP “ Drugi oktobar „svakodnevno se suočavaju sa sve većim brojem otpada koji pojedini gradjani ostavljuju na neprikladnim mestima što svakako narašuva izgled pojedinih naseljenih mesta ali i grada u celosti.

ČETVRTAK, 9. 7. 2020 - 15:20Vesti
ČETVRTAK, 9. 7. 2020 - 15:11Hronika

PODSTICAJI ZA RAZVOJ VINOGRADARSTVA

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva kroz podršku podizanja višegodišnjih proizvodnih zasada vinove loze u ovoj godini.

ČETVRTAK, 9. 7. 2020 - 15:04Hronika

PROLEĆNA PONUDA NA ZELENOJ PIJACI

Četvrtak je pijačni dan u Vršcu,po navici naši sugradjani se tada najčešće snabdevaju voćem i povrće a ujedno ,kako kažu prodavci „šacuju cene“ za subotu kada se kupuju veće količine.

SREDA, 8. 7. 2020 - 14:16Hronika

ASFALTIRANJE ULICA U GRADU I NASELJENIM MESTIMA

U Vršcu se sprovode prva dva projekta javno-privatnog partnerstva koji grad sprovodi sa privatnim izvodjačima.Pored postavljanja javne rasvete ,zamene starih sijalica led rasvetom, ujedno se radi i na asfaltiranju ulica u gradu ali i u naseljenim mestima.

UTORAK, 7. 7. 2020 - 16:04Hronika

DANAS SLAVIMO IVANJDAN

Na današnji dan Srpska pravoslavna crkva obeležava rođenje svetog Jovana Preteče ili Ivanjdan i praznuju ga Srpska pravoslavna crkva i vernici.Sveti Jovan je poznat kao Jovan Preteča jer je došao pre Hrista, a kao Krstitelj zato što je pored drugih krstio i Hrista. Poznat je i kao Biljober ili Travar jer je živeo skromno hraneći se biljem, bubama, skakavcima i medom divljih pčela, a odevao u haljinu od kostreti.Sveti Jovan se još zove Igritelj, jer se veruje da se sunce, kada se tog jutra rađa, igra na nebu.

UTORAK, 7. 7. 2020 - 15:54Hronika

KULTURNA BAŠTINA GRADA

U našem informativnom programu imali smo priču o vršačkom groblju,tačnije o mapi sa 25 grobnih mesta znamenitih vrščana.Postoji ideja da se Mali čas istorije održava upravo na mestu gde počivaju velikani i svedoci istorije ali da to bude i turistička ponuda grada. Mi smo pitali poslenike kulture kakav umetničk i istorijski značaj ima Gradsko groblje u Vršcu.

UTORAK, 7. 7. 2020 - 15:16Hronika

ŽETVA U PUNOM JEKU PRINOSI LOŠIJI ROD KVALITETAN

Žetva u južnobanatskom okrugu je u punom jeku. Sa 90% površina u ovogodišnjoj žetvi skinut je ječam,dok se završetak žetve pšenice očekuje u toku ove nedelje . Zbog nedostatka vlage prinosi će biti nešto slabiji od prošlogodišnjeg proseka ali rod kvaliteniji.procenjuju stručnajci.

UTORAK, 7. 7. 2020 - 13:06Hronika

4.W.O.L.F NAREDNOG VIKENDA U STRAŽI

Muzički festival W.O.L.F 2020 (Way Of Life Festival) i ove godine biće organizovan nadomak Vršca u selu Straža.Festival se zvanično organizuje od 17. do 19.jula .Festival izaziva veliko interesovanje kako gostiju iz naše zemlje tako i inostranstva .Po prvi put na scenografiji biće postavljen i simbol festivala - glava vuka.

Emisije

Pogledaj sve