27. Februar 2020.

13:26 PONEDELJAK, 9. 09. 2019. - 13:26 Autor: Marija Trišić

OTVORENO 10. SVETSKO PRVENSTVO U PRECIZNOM SLETANJU

U Vršcu je otvoreno 10.Svetsko prvenstvo u preciznom sletanju paraglajderom na cilj. Narednih deset dana, u našem gradu će se nadmetati 130 pilota iz 27 zemalja sveta, a šestočlanu reprezentaciju Srbije čine i troje Vrščana. Goran Đurković, Dragan Popov i Tamara Kostić.

podeli

Zastave zemalja sveta sa četiri meridijana vijorile su se na gradskom trgu u Vršcu.Predstavnici u Preciznom sletanju paraglajderom, zaljubljenici u letačke sportove, letači i hedonisti na krilima došli su kažu grad koji asocira na krila u punom letu.

Iako je glavni doživljaj svim posmatračima šarenilo na nebu iznad Vršca za organizatore je ovo zahtevan i obiman posao , i zato su u Vršac na Svetsko prvenstvo stigli najbolji stručnjaci.

Tv Banat - Jun Zhang „ Divno je................prvi put sam u Srbiji i jako mi je lepo, ljudi su topli,ljubazni .Pogled je prelep ,vreme je jako lepo,osim vetra koji će duvati ali i to će proći.Ovde sam u ulozi asistenta-pomagača, pomažem organizatorima da sve protekne u najboljem redu i po pravilima.Ovo je Svetsko takmičenje, najviši nivo takmičenja i ovde će biti proglašen i svetski prvak.“

Grad je i ovog puta stao iza organizacije ovako važnog dogadjaja koji pored,učešća na takmičenju,povlači za sobom i sliku grada koju ponesu svi učesnici.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti