18. Februar 2020.

18:33 ČETVRTAK, 21. 03. 2019. - 18:33 Autor: Marija Trišić

URUČENA PRIZNANJA NAUSPEŠNIJIM GRADSKIM ŠAHISTIMA

U zbornici Hemijsko-medicisnke škole, danmas su uručeni pehari, medalje i diplome najuspešnijima na proteklog vikenda održanom gardskom takmičenju u šahu za osnovne škole.

podeli

Tv Banat

84-oro osnovaca nadmudrivalo se nad šahovskim tablama u okviru ovogodišnjeg gradskog takmičenja, a kako su se đaci takmičili pojedinačno i ekipno, peharima, medaljama i diplomama nagrađeno je po troje prvoplasiranih za svaki uzrast odnosno razred. Ekipno je najuspešnija bila OŠ Moše Pijade iz Gudurice, a iz ove škole je i najviše đaka koji su osvojili neko od prva tri mesta:

Kada je šah postao izborni predmet u obrazovnom sistemu Srbije, 2007.godine, Vršac je bio prvi grad koji ga je kao takvog uveo u škole. U kalendar takmičenja i smotri učenika, uvršten je 2014. Sva ova deca nastavljaju bogatu šahovsku tradiciju Vršca, koji je svetu dao prvog srpskog velemajstora Boru Kostića. Na listi šahovskih velemajstora pridružio mu se i Boban Bogosavljević, koji je oduševljen brojem dece koja se danas interesuju za šah:

Tv Banat

Najuspešniji vršački mladi šahisti plasirali su se na Okružno takmičenje, koje će se održati 31.marta u Banatskom Novom Selu.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti