27. Oktobar 2020.

14:39 PONEDELJAK, 8. 06. 2020. - 14:39 Autor: Zorana Topolić

UDOVIČIĆ OTVORIO "MALI SAJAM SPORTA" U VRŠCU

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je „Mali sajam sporta“ u Vršcu, koji se održava u organizaciji ministarstva, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Grada Vršca i uz podršku lokalne samouprave.

podeli

Na Gradskom trgu, nakon pauze zbog epidemije koronavirusa, okupilo se 28 klubova sa preko 1.000 učesnika na Malom sajmu sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Vršca, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta i grada Vršca.

Cilj ovakve manifestacije je privući sve građane Vršca,a  posebno decu u sistem sporta, bilo da se radi o profesionalnom bavljenju sportom, bilo da je reč o rekreaciji. Preduslov zdravlja na prvom mestu, a onda i nastavak kontinuiteta šampionskih sportskih rezultata  Srbije jeste upravo da sve lokalne zajednice prepoznaju značaj bavljenja sportom ljudi svih uzrasta. Na otvaranju Sajma bili su i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i drugi.

Vršac je prepoznatljiv po sportu, a to je i prikazano na ovoj manifestaciji. Sajam sporta pokazao je mališanima ovog grada šta sve mogu da treniraju i da se uključe u sistem sporta, a to je i glavni cilj organizacije Malog sajma sporta.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Sport

Emisije

Pogledaj sve