04. Jul 2020.

15:22 PONEDELJAK, 21. 01. 2019. - 15:22 Izvor: Tv Banat

VRŠAC - BORAC 88:107

Čačani su kako i priliči lideru rutinski obavili posao u Vršcu i lako došli do novog trijumfa. Samo su prve dve četvrtine meča podsetile na klasike koje su Vršac i Borac igrali godinama unazad u domaćoj i ABA ligi, dok je pitanje pobednika praktično bilo rešeno već u prvim minutima trećeg perioda. Rezultat na kraju – 88:107.

podeli

Tv Banat
U prvom poluvremenu je bila prisutna rezultatska neizvesnost i svaki od rivala imao je svoje periode nadahnuća. Vrščani su najveću prednost od 5 poena ostvarili u prvim minutima drugog perioda (37:32) dok je Borac zahvaljujući Ivanu Gavriloviću i Kočoviću u finišu prvog poluvremena došao do najveće prednosti od 11 poena (60:49). U timu Vršca istakao se trio Kapetanović, Ćirković, Jovanović, dok je u ekipi Borca lidersku ulogu preuzeo Nikola Kočović. Plej Čačana je za svega deset minuta ubacio 15 poena od čega 4 trojke bez promašaja uz tri asistencije.

Početkom treće četvrtine Borac je šutevima za tri poena razbio zonu domaćeg tima, Ilija Đoković je vezao tri, a mladi Alikadić jednu trojku, kod Vrščana je nestalo energije iz prvih dvadeset minuta i sve teže su dolazili u situaciju za postizanje poena. Košem Ivana Gavrilovića Borac je na polovini treće četvrtine imao 20 poena prednosti (77:57), pa je u četvrtoj četvrtini trener Jovica Arsić imao komociju da pruži priliku i igračima sa manjom minutažom ove sezone Krsmanoviću i Mićoviću. Do kraja meča odnos snaga nije mnogo promenio, i meč je završen rezultatom 88:107.

Naredno kolo domaće lige oba tima igraju 26.januara, Borac protiv Mladosti iz Zemuna, a Vrščani u Valjevu protiv Metalca.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve