04. Jul 2020.

14:21 PONEDELJAK, 10. 12. 2018. - 14:21 Autor: Jovana Božić

90 GODINA KLUBA „CRVENA ZVEZDA“ PAVLIŠ

Prva lopta kožna na „šnir“ pojavila se u Pavlišu 1919. godine a tu je i danas, a ovo malo mesto oduvek je bilo kolevka dobrih fudbalera. Proteklog vikenda fudbalski klub “Crvena Zvezda“ iz Pavliša obeležio je 90 godina postojanja.

podeli

U prepunoj sali Doma kulture u Pavlišu održana je prigodna svečanost povodom velikog jubileja 90 godina postojanja fudbalskog kluba Crvena Zvezda iz Pavliša. Proslavi su prisustvovali brojni prijatelji, članovi kluba, predstavnici grada Vršca,i predsednik Fudbalskog Saveza Vršca i Predsednik Fudbalskog Saveza Pančeva koji su ovom prilikom domaćinima uručili plakete.

„U ime područja Pančevo, hoću da vas pohvalim, čestitam jubilej i da vam poželim dugo trajanje,dobro organizovanje i stvaranje što boljih uslova a samim tim i tima.“ rekao je ovom prilikom Predrag Ratković, predsednik Fudbalskog saveza područja Pančevo.

Fudbalski klub Crvena Zvezda osnovan je 1928. godine, i jedan je od najstarijih klubova u zemlji.Trenutno se takmiči u južnobanatskoj A ligi a najveću pažnju usmerava ka mlađim generacijama.

„Klub ima ambicije i trudi se da bude standardan A ligaš, a pored prvog tima ima i mlađe selekcije i jedan je od retkih amaterskih klubova koji svakim danom unapređuje rad mlađih selekcija. U klubu trenutno trenira oko 60 dece iz Pavliša.“ istakao je ovom prilikom Borko Vojtečki, predsednik FK „Crvena Zvezda“.

Bilo je reči i o bogatoj istoriji kluba a svoja sećanja je sa prisutnima podelio i jedan od najstarijih članova omiljen među meštanima profesor u penziji Jovan Šićarov -Jojka ,i podsetio kako je sve počelo:

„Đaci,gimnazijalci,zanatlije,mladi zemljoradnici,trgovci okupljali su se gde god su našli slobodan prostor i otpočeli su igru zvanu fudbal,po ugledu na tada već poznati vršački klub Dušan Silni.“

Ovom prilikom uprava kluba dodelila je plakete, kao znak zahvalnosti najstarijim članovima koji su svojim zalaganjem i radom doprineli da ovaj klub i danas živi.

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve