05. Avgust 2020.

17:03 PETAK, 28. 12. 2018. - 17:03 Izvor: Tv Banat

„O SEARĂ MAGICĂ” LA LICEUL „BORISLAV PETROV-BRACA” DIN VÂRȘEȚ

În cinstea Centenarului Marii Uniri și a sfintelor sărbători de iarnă Ce poate fi mai plăcut, mai relaxant și mai potrivit în perioada sărbătorilor decât un concert de colinde, în care fiorii și emoțiile se contopesc cu recitaluri, scenete și dansuri populare românești, ca apoi să se transforme în magie? O astfel de seară magică ne-au oferit elevii și profesorii de la despărțământul în limba română al Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârșeț pe data de 18 decembrie, când pe scena amfiteatrului Liceului au prezentat un program cultural-artistic, dedicat Centenarului Marii Uniri și sfintelor sărbători de iarnă.

podeli

Tv Banat
Evenimentul a fost onorat de prezența următorilor invitați: dr. Ion Omoran, președintele Consiliului Național al Minorității Naționale Române, Gheorghe Dinu, consulul general al României la Vârșeț și Veljko Stojanović, responsabil pentru învățământ în Executivul orașului Vârșeț.

Cu alese cuvinte de salut s-a adresat Tamara Pešić, directorul Liceului, care a ținut să evidențieze că liceenii au pregătit o „seară magică” , prin care au dorit să ne reamintească de bucuria de a tări într-un mediu multicultural. Ea le-a mulțumit elevilor pentru frumosul program pe care l-au prezentat, profesorilor care i-au instruit și părinților pentru sprijin și buna colaborare.

Tv Banat
Elevii au fost instruiți cu multă dăruire de sine de profesoarele de limba română, Romanța Vărădean, Mariana Golomejić și Margareta Cojocar, profesoara de educație muzicală Roxana Cinci și profesorul de religie Sorin Ianeș.

Consulul Gheorghe Dinu și-a exprimat bucuria și satisfacția pentru faptul că acest program este dedicat Centenarului Marii Unirii: „Aș vrea să apreciez modul în care în întreaga Voivodina minoritățile au condiții deosebite de manifestare a identităților etnice, a limbii, a culturii și a tradițiilor. Chiar și acest spectacol este un bun exemplu prin care demonstrăm că toate minoritățiile își pot păstra în cele mai bune condiții valorile culturale românești”.

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve