11. Decembar 2019.

SREDA, 6. 2. 2019 - 11:36Kultura

FUNDAȚIA „PROTOPOP TRAIAN OPREA” DIN VÂRȘEȚ A ORGANIZAT MANIFESTAREA CULTURALĂ „CEAIUL DE LA ORA 5”, DEDICATĂ LUI MIHAI EMINESCU

Eveniment cu profundă încărcătură simbolică Purtați de la lumina pe care o revarsă steaua din opera lui Eminescu, în după-amiaza zilei de 15 ianuarie ne-am îndreptat spre sediul Fundației „Protopop Traian Oprea” din Vârșeț, spre a servi ceaiul cu aromă de poezie și a marca, așa cum se cuvine, Ziua Culturii Române și a Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu.

PETAK, 4. 1. 2019 - 14:24Ostalo

Semnificația și însemnătatea Bobotezei – Sfințenia primită ca dar

Boboteaza sau epifania este sărbătorită la 6 ianuarie de către Biserica ortodoxă și catolică. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului. În grecește, cuvântul Bobotează este numit „Teofanie” sau „Epifanie” care se traduce prin „Arătarea Domnului”, adică a Sfintei Treimi. Despre seminficația acestei sărbători, ne-a vorbit preotul Mihai Gherghel.

PETAK, 28. 12. 2018 - 17:03Kultura

„O SEARĂ MAGICĂ” LA LICEUL „BORISLAV PETROV-BRACA” DIN VÂRȘEȚ

În cinstea Centenarului Marii Uniri și a sfintelor sărbători de iarnă Ce poate fi mai plăcut, mai relaxant și mai potrivit în perioada sărbătorilor decât un concert de colinde, în care fiorii și emoțiile se contopesc cu recitaluri, scenete și dansuri populare românești, ca apoi să se transforme în magie? O astfel de seară magică ne-au oferit elevii și profesorii de la despărțământul în limba română al Liceului „Borislav Petrov-Braca” din Vârșeț pe data de 18 decembrie, când pe scena amfiteatrului Liceului au prezentat un program cultural-artistic, dedicat Centenarului Marii Uniri și sfintelor sărbători de iarnă.

PETAK, 14. 12. 2018 - 11:18Kultura

AFLĂ MAI MULTE DESPRE TRADIȚIE ȘI EDUCAȚIE STUDENTI FMT UVT

U serijalu emicija "Saznaj više o tradiciji i obrazovanju" upoznajemo Vas sa mogućnostima upisa i studiranja na fakultetima i visokim školama u Srbiji i Rumuniji, kao i o događajima koji su obeležili očuvanje tradicije Rumuna u 2018. godini i planovima za budućnost.