28. Septembar 2020.

11:40 PETAK, 13. 09. 2019. - 11:40 Autor: Marija Trišić

IZLOŽBA „ZEMLJA NIJE MOJ DOM“ U DOMU VOJSKE U VRŠCU

Kulturni centar Vršac u saradnji sa Domom omladine Beograda predstavlja izložbu crteža Nenada Marića „Zemlja nije moj dom“. Izložba je otvorena sinoć u galeriji Doma vojske, a moći će da se pogleda do 22. septembra u radno vreme galerije.

podeli

Nenad Marić poznatiji je javnosti kao kantautor koji stvara pod pseudonimom Kralj Čačka, i činjenica da je diplomirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu većinu iznenadi. Kako kaže, muzika jeste komunikativnija, i lakše prenosi poruku, jer likovna umetnost zahteva određeno znanje “čitanja” predstavljenog, ali crtež i dalje ima važnu ulogu u njegovom životu.

Njegove poruke slične su, pa čak i iste u oba medijuma. Kroz crteže koji čine izložbu „Zemlja nije moj dom“, na ekspresivan način predstavlja svoj stav o socio-političkim pitanjima današnjice, a tekstovi njegovih pesama nisu zabavni i opuštajući, već teraju na razmišljanje.

Tv Banat

Sve svoje poruke fino “pakuje” u kvalitetan humor, koji nam, kako smatra, danas nedostaje.

Što se tiče muzičkog angažmana, i dalje je u toku promocija drugog albuma “Spusti svetlost na put”, ali se uveliko radi i na novim materijalima.

Do tada, posetite izložbu u Domu vojske, i naravno, uživajte u numerama kao što su “Moj avatar”, “Deda Mraz je švorc”, “Zemlja snova” ili "Mama kupi mi propeler".

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve