31. Oktobar 2020.

14:44 PONEDELJAK, 22. 07. 2019. - 14:44 Autor: Marija Trišić

POETSKO-PROZNO VEČE ALEKSANDRA JOVANOVIĆA I VLADIMIRA ĐORĐEVIĆA

U petak je, u okviru manifestacije Vršačko kulturno leto, u Kulturnom centru Vršac održano poetsko-prozno veče pesnika Aleksandra Jovanovića i pisca priča Vladimira Đorđevića. Iako je planirano da se druženje odvija u bašti, zbog nedovoljnog broja sedećih mesta održano je u sali bioskopa.

podeli

Saradnja dvojice autora započeta je Jovanovićevom recenzijom za Đorđevićeve „Priče Milene Roh-Jakobson“, a nastavila se uspešnim zajedničkim promocijama. Ovakav spoj različitih stilova, temperamenta i profila publici se očigledno dopada, jer u velikom broju prati slična okupljanja, ali nesumnjivo prija i autorima.

Prva zbirka pesama Aleksandra Jovanovića „Požuda kao uzbuna“, u izdanju KOV-a, već je predstavljana publici, a za ovo druženje autor ju je izabrao jer je još uvek aktuelna, ali i zato što predstavlja najavu za drugu zbirku.

Tv Banat

U proznom delu večeri, Vladimir Đorđević je predstavio odlomke iz novih priča, koje će pronaći svoje mesto u njegovoj drugoj knjizi.

I drugu Đorđevićevu knjigu izdaće KOC Vuk Karadžić Plandište, a objavljivanje njegove i nove Jovanovićeve zbirke, biće prilika za neke nove zajedničke susrete.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve