08. Mart 2021.

15:09 PONEDELJAK, 15. 07. 2019. - 15:09 Izvor: Tv Banat

MANIFESTACIJA “LEPOTA RAZLIČITOSTI” U BELOJ CRKVI

„Leto u parku“ naziv je kulturnog leta u Beloj Crkvi koji je zvanično počeo proteklog vikenda manifestacijom „Lepota različitosti“ u organizaciji Češke besede iz Kruščice.U toku trodnevnog druženja predstavilo se sedam folklornih grupa publici u Beloj Crkvi i Kruščici ,gde se i odvijao program.

podeli

Opština Bela Crkva,pored prirodnih lepota koje ima, letnju ponudu obogatila je kulturno-zabavnim programom u Gradskom parku.“Lepota različitosti“ ,manifestacija koja okuplja kulturno-umetnička društva iz regiona i koja traje već sedmu godinu za redom otvorila je ovogodišnji program.

Nacionalni savet češke nacionalne manjine,čije je sedište u Beloj Crkvi,kroz svoje programe trudi se da očuva identitet češkog naroda ali u sklopu i kroz zajednicu u kojoj živi već više vekova:

Tv Banat


Podrška od strane Republike Češke od bitnog je značaja za postojanje češke manjine u Srbiji, a njene aktivnosti dobar su signal matici.

Tradicionalni festival“ Lepota različitosti“,zamišljena kao medjunarodna,višednevna manifestacija u cilju očuvanja različitih etničkih grupa i promociji izvornih vrednosti, svake godine okuplja više hiljada domaćih i stranih učesnika.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve