03. Jul 2020.

14:31 PONEDELJAK, 10. 06. 2019. - 14:31 Autor: Marija Trišić

NOVA GENERACIJA DIPLOMIRANIH MALIH „NEMACA“ U VRŠAČKOJ BIBLIOTECI

U Gradskoj biblioteci u Vršcu osmu godinu zaredom učenici četvrtog razreda osnovne škole imali su prilike da potpuno besplatno pohađaju nastavu nemačkog, i savladaju osnove ovog jezika, što je odlična priprema za redovnu nastavu koja ih od petog razreda očekuje u školama. Kao na kraju svakog obrazovnog ciklusa.

podeli

Još jedna generacija uspešno je završila Malu školu nemačkog jezika u vršačkoj Gradskoj biblioteci. Od njih 40-ak koliko ih je bilo na početku, polovina je uspešno završila nastavu, i uručene su im diplome.

 

“Mala škola je predviđena da uputi četvrtake u osnove nemačkog jezika, da nauče kako da se predstave, da kažu odakle dolaze, koji im je broj telefona, dakle najosnovnije stvari”, objašnjava bibliotekar Tamaš Fodor, profesor nemačkog jezika.

Tv Banat - Tamaš Fodor
Mališanima koje u 5. razredu čeka pregršt novih predmeta i obaveza, ovo upoznavanje sa osnovama nemačkog jezika umnogome će olakšati kasnije praćenje nastave. Gradivo se ovde savladava bez ikakvih pritisaka, a časovi su, već osmu godinu zaredom, besplatni.
"Svakog ponedeljka od septembra do juna, držimo besplatne časove nemačkog jezika – bez domaćih zadataka, bez pritiska, bez ocenjivanja, i to sve daje rezultate, pošto se ispostavilo da deca koja su dolazila kasnije imaju više volje da rade, dobiju u startu dobre ocene i osvajaju neko od prva tri mesta na raznim takmičenjima”, dodaje Fodor.

S obzirom na to da Gradska bilioteka ima i bogato Odeljenje nemačke knjige, pojedini već dolaze i iznajmljuju naslove koji ih zanimaju.

Tv Banat
“Uzimaju dečije knjige, knjige u kojima su jednostavni tekstovi povezani sa slikama, dolaze nam već i neki učenici koji su ranije bili polaznici male škole, a sada pišu razne radove za školu, za fakultet, uzimaju nemačke novine, časopise… Tako da im izlazimo u susret, a ovaj fond živi, ima svoje posetioce I čitaoce”, zaključuje Fodor.

Mala škola nemačkog jezika sada, kao i đaci, “odlazi” na letnji raspust, a sledeća grupa polaznika biće formirana na jesen, početkom školske 2019./2020.godine.

Pogleajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve