19. Mart 2024.

16:27 PONEDELJAK, 20. 05. 2019. - 16:27 Autor: Marija Trišić

OTVOREN XII BANATSKI LIKOVNI SALON

U holu KOC Vuk Karadžić u Plandištu, u petak je otvorena izložba 12. Banatskog likovnog salona. Salon je ove godine imao je nešto izmenjena pravila, prema kojima je svaki umetnik mogao je da učestvuje samo sa po jednim radom. tako je ovoga puta izloženo 29 radova od 29 umetnika.

podeli

Banatski likovni salon i ove godine je okupio likovne umetnike Južnog Banata i predstavio bogatstvo različitosti ovog prostora – u idejama, temama, tehnikama, stilovima. Selekciju i žiriranje vršio je vršački akademski slikar Jon Stefan:

Specijalne plakete dodeljene su belocrkvanskim umetnicima: Radmili Seki Balašević za „Rascvetali prozor“ i Milošu Memićaninu za „Portret unuke Elene“. Plakete salona dodeljene su: za 3. mesto – Mihajlu Miši Antalu iz Vršca za „Nebeske udice“, za 2.mesto – Miroslavu Radojevu iz Banatskog Karlovca za „Portret moga oca“, a za 1.mesto – Ivanu Zabunovu iz Kovina, za sliku „Nepoznata mora“.

Organizatori iz KOC Vuk Karadžić zadovoljni su odzivom i brojem učesnika, ali prvenstveno njihovim komentarima i ocenom Salona.

Salon je i ovoga puta održan pod pokroviteljstvom Opštine Plandište, i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

„Banatski likovni salon“ svakako je nešto po čemu je Plandište poslednjih godina postalo prepoznatljivo na kulturnoj mapi Banata, i dokaz da i male opštine itekako imaju šta da ponude ljubiteljima kulture i umetnosti.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve