19. Mart 2024.

09:42 PONEDELJAK, 13. 05. 2019. - 09:42 Autor: Marija Trišić

ODRŽANI V “STERIJINI DANI” U VELIKOJ GREDI

U OŠ”Jovan Sterija Popović” u Velikoj Gredi danas je održana školska manifestacija “Sterijini dani”. Tradicionalno, manifestacija je okupila sve škole u Srbiji koje nose ime srpskog velikana

podeli

Tv Banat
Kada se kaže – sve škole, pomislimo da ih je baš puno, uzimajući u obzir i značaj velikana čije ime nose. Ipak, u Srbiji ih je samo tri, a jedna od njih je OŠ “Jovan Sterija Popović” u Velikoj Gredi, koja je po peti put domaćin Sterijinih dana.

Ime sa domaćinima dele i škole iz Beograda i Vršca koje u manifestaciji učestvuju od njenog osnivanja. Beograđani su takođe izvodili Sterijina dela, a Vrščani “Zdravicu za Steriju”:

Tv Banat

Tradicionalno učešće su uzele i osnovne škole”Dositej Obradović” iz Plandišta, ”Jovan Jovanović Zmaj” iz Hajdučice, i ”Kralj Aleksandar Karađorđević” iz Prnjavora kod Šapca:

Za osnovce u Velikoj Gredi manifestacija je ove godine trajala čitave nedelje, tokom koje su organizovane i brojne druge aktivnosti:

Tv Banat

Osim glumačkih, đaci su pokazali i svoje muzičke talente, a uspešnost dramskih izvođenja ocenjivao je žiri, pa su na kraju susreta podeljene zahvalnice, pohvale i nagrade.

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve