14. Decembar 2019.

15:48 UTORAK, 12. 03. 2019. - 15:48 Autor: Marija Trišić

BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE 28.MARTA I U VRŠCU

Danas je u Pokrajinskoj vladi održana konferencija povodom 16. Beogradskog festivala igre, koji će se održati od 22. marta do 12. aprila u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu. Pod sloganom „Emocija“, jedan od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu, u okviru svog programa predstaviće 16 trupa iz 11 zemalja.

podeli

Tv Banat
Publici će se predstaviti trupe savremene igre, 25. koreografskih komada i 25 sola i dueta iz Grenobla, Liona, Rima, Barselone, Frankfurta, Tel Aviva, Haga, Seula, Montreala, Štutgarta, Filadelfije i Johanesburga. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da Beogradski festival igre prerasta u nacionalni i da je inicijalni naziv festivala, kroz trajanje i kvalitet koji je pokazao, prevazišao naše okvire i ušao na velika vrata svetske kulturne i muzičke scene.
Tv Banat
Po treći put, u vrhunskim plesovima uživaće i Vrščani, i to 28.marta, kada će na velikoj sceni NP "Sterija", nastupiti trupa SPELLBOUND iz Rima.
Tv Banat

Sa jakim ansamblom igrača, ova trupa uživa poziciju jedne od najboljih italijanskih trupa sa međunarodnom reputacijom koja se gradi na vodećim festivalima u Evropi, Aziji, SAD i Latinskoj Americi. Postoji od 1994., a od 2000. je podržana i od strane Ministarstva za kulturnu baštinu i aktivnosti Italije. Ulaznice su već u prodaji.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti