28. Maj 2020.

15:29 ČETVRTAK, 28. 02. 2019. - 15:29 Autor: Jovana Božić

KOV OBELEŽIO NACIONALAN DAN KNJIGE

Danas se obeležava Nacionalni dan knjige. Na ovaj dan pre 186 godina osnovana je Narodna biblioteka Srbije. Književna opština Vršac i ove godine obeležava ovaj praznik, pa je ovoga puta čas poezije održan u OŠ "Branko Radičević" u Velikom Središtu.

podeli

Tv Banat

Povodom Nacionalnog dana knjige, članovi Književne opštine Vršac đacima OŠ „Branko Radičević“ iz Velikog Središta podelili su pesme prilagođene njihovom uzrastu, održan je i kratak čas poezije, pričalo se o poeziji,čitalo i recitovalo. Ovo je samo jedan od načina da se mladima dok su još u đačkim klupama približi beskrajan svet knjige i kjniževnosti.

Nacionalni dan knjige obeležava se u Srbiji od 2013. godine, na inicijativu Narodne biblioteke Srbije radi promovisanja i čitanja knjige kao nacionalnog blaga. Književna opština Vršac već 47 godina aktivno radi i trudi se da na različite načine promoviše knjigu i neguje kulturu.

Ovom prilikom uručene su i knjige na dar školskoj biblioteci. Iz KOV-a najavljuju da će i narednih godina obilazati škole i širiti ljubav prema knjizi, ne samo na ovaj dan,nego i u svakoj drugoj pogodnoj prilici, a osmesi na dečijim licima dokaz su da se njihov trud i te kako isplati.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve