16. Jun 2019.

16:30 PETAK, 28. 12. 2018. - 16:30 Autor: Jovana Božić

NIKOLA DAVID ODRŽAO KONCERT U BELOJ CRKVI I DONIRAO JOŠ JEDAN KLAVIR

Povodom 25 godina umetničkog rada,tenor i kantor Nikola David održao je solistički koncert u velikoj sali Muzeja u Beloj Crkvi, a ovom prilikom poklonio je još jedan klavir svojim sugrađanima.

podeli

Tv Banat - Nikola David
Tokom dvadesetpetogodišnje karijere poznati tenor Nikola David ostvario je uloge u mnogim operama u našoj zemlji i inostranstvu, pored angažmana na operskoj sceni ostvario se i kao solista, koncerte je priređivao širom Evrope a trenutno radi i kao docent na Univerzitetu u Elsingenu.Za svoje rodno mesto Belu Crkvu ostao je duhovno i emotivno vezan,pa je tako rešio da ovaj važan jubilej u svojoj karijeri obeleži koncertom i u svom gradu.

Nikola je Belocrkvanskom muzeju ovom prilikom darivao i električni klavir namenjen za održavanje solističkih koncerata,horu Bella Musica iz Bele Crkve kao i svim mladim ljudima koji žele da razvijaju talenat za muziku.

Tv Banat
Ovo nije jedini poklon kojim je Nikola obradovao belocrkvane,već je po jedan klavir poklonio i ekonomskoj školi i Belocrkvanskoj gimnaziji.

Ovom prilikom umetnik je najavio da ima u planu da u toku letnjeg perioda održi jedan kurs za pevače u Beloj Crkvi, koji bi pored dodatnog muzičkog obrazovanja pružio mogućnost polaznicima da uživaju i u lepoti belocrkvanskih jezera, a da na kraju leta kada se završi kurs za sve belocrkvane i turiste održe jedan lep koncert.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vremeplov

Emisije

Pogledaj sve