16. Jun 2019.

13:59 ČETVRTAK, 27. 12. 2018. - 13:59 Autor: Marija Trišić

GODIŠNJI KONCERT KUD LAZA NANČIĆ

U Narodnom pozorištu Sterija održan je tradicionalni godišnji koncert Gradskog kulturno-umetničkog društva Laza Nančić.

podeli

Tv Banat
KUD Laza Nančić iz Vršca, i ove godine je svoje sugrađane, ljubitelje folklora, narodne igre i tradicije obradovao tradicionalnim godišnjim koncertom u NP „Sterija“, koji su otvorili premijernim zajedničkim izvođenjem jedne muzičke numere.

Tokom koncerta, nastupile su sve grupe ovog folklornog društva, od najmlađe do izvođačkog ansambla, kao i izvorna pevačka grupa i narodni orkestar. Prestavili su se i rekreativci, a više od 600 posetilaca koncerta uživalo je u igrama Skopske Crne Gore, Jasenice, Niša, Gnjilana, Negotina, Banata, Vojvodine...

GKUD "Laza Nančić" počelo je sa radom 1919. godine. Od tada je nekoliko puta menjalo naziv, ali i aktivnosti, ime Laze Nančića društvo nosi od 2000. godine, a u njemu danas radi oko 350 članova. Umetnički rukovodilac društva i rukovodilac izvođačkog ansambla je Vladimir Bošković, rukovodilac dečijeg ansambla Aleksandar Maksimović, rukovodilac školice folklore Predrag Munižaba, rukovodilac pevačke grupe Biljana Petričević, a rukovodilac orkestra Miljan Dubovac.

Tv Banat

Društvo se može pohvaliti brojnim nastupima i priznanjima na smotrama i manifestacijama u našoj zemlji i u inostranstvu. Ovaj godišnji koncert odlična je uvertira u godinu njihovog velikog jubileja, čitavog veka postojanja i rada, koji će obeležiti tokom 2019. sa više nastupa, izložbi i raznih drugih dešavanja.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vremeplov

Emisije

Pogledaj sve