26. Oktobar 2020.

11:59 PONEDELJAK, 9. 03. 2020. - 11:59 Autor: Marija Trišić

VAU „ARS“ I HERCEGOVCI ZA PORODICU KLIMENTA

Vršačka Afirmacija umetnika „ARS“ i Udruženje Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji iz Novog Sada priredili su proteklog vikenda humanitarni koncert „Zapevaj, zaigraj, u nevolji pomagaj“, za pomoć porodici Klimenta, kojoj je u januaru izgorela kuća. Kupovinom ulaznica i donacijama, Vrščani su te večeri sakupili dinara.

podeli

Vršačka afirmacija umetnika „ARS“ još jednom je pozvala Vrščane da iskažu humanost dolaskom na događaj koji su priredili u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za vaspitače "Mihailo Palov". Ovoga puta cilj je bio prikupiti sredstva za pomoć porodici Klimenta koja je u januaru, nakon požara, ostala bez kuće i pokućstva. U ovoj humanoj nameri, VAU „ARS“-ovci nisu bili sami,već su se ujedinili sa Udruženjem Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji iz Novog Sada

Tv Banat

Udruženje Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji postoji od 1991. godine, a omladinska sekcija je, pored brojnih aktivnosti, priredila i predstavu „Nagledaj se zemlje Hercegovine“, koja je do sada izvođena samo u Novom Sadu.

Tv Banat
Tema predstave je „Hercegovačko sijelo“ koje je činilo svakodnevnicu života u Hercegovini, kada su u kuću dolazile komšije i rođaci, ali i putnici namernici da isprose devojku. Predstava prikazuje upravo te situacije, uz reči i izraze karakteristične za Hercegovinu i šire Dinarsko područje. Šaljivim dijalozima, i tradicionalnim pesmama uz gusle i bez njih, prenosi autentičnu atmosferu i duh tog podneblja, seleći publiku u Hercegovinu, bez obzira na to ima li veze sa tim krajevima. Poseban utisak dodaje i svest o tome da je svaki gledalac dolaskom na predstavu nekome pomogao.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve