06. Decembar 2022.

14:48 ČETVRTAK, 5. 03. 2020. - 14:48 Autor: Marija Trišić

PET GODINA OD ODLASKA VEČITOG DEČAKA ROKENROLA VLADE DIVLJANA

U Domu vojske u Vršcu sinoć je otvorena izložba fotografija Goranke Matić „Vlada“, posvećena petogodišnjici smrti velikog rok muzičara, večitog dečaka, Vlade Divljana. Izložbu su organizovali Kulturni centar Vršac, Dom omladine i Udruženje Urbankult, i moći će da se pogleda do 20.marta.

podeli

Izložba fotografija autorke Goranke Matić pod nazivom ,,VLADA", posvećena je velikom rok muzičaru Vladi Divljanu. Njeni radovi su nastajali u različitim fazama: od perioda prvog albuma grupe Idoli „Odbrana i poslednji dani", kao i koncerata, prvog beogradskog u SKC-u, zagrebačkog u Kulušiću, zatim nastupa u Domu omladine Beograda i Hali Pinki. Izložba prati Vladinu karijeru zaključno sa nastupima Old Stars Benda, a izloženi su i portreti koje je autorka napravila tokom osamdesetih godina prošlog veka.

Uz izložbu, priređen je i muzički program, u kojem su nastupili Anđelija Stojanović na flauti, Jovana Rosić kao vokal, Dragan Đokić na klavijaturama, i Iva Grčić i Branislav Santrač na gitarama. Svirale su se i pevale, naravno, pesme Vlade Divljana.

Izložba posvećena večitom dečaku, najvećem džentlmenu rokenrola, Vladi Divljanu, bila je odličan povod za saradnju vršačkih institucija i udruženja, a njeno postavljanje u Vršcu organizovali su zajednički Kulturni centar Vršac, Dom omladine Vršac i Udruženje UrbanKult.

Pevač, kompozitor, jedan od osnivača Idola – Vlada Divljan, spada u najznačajnije kompozitore i stvaraoce s kraja 20. i početka 21. veka na prostoru bivše Jugoslavije. Preminuo je 4.marta 2015.godine, u 57. godini života, posle duge i teške borbe sa kancerom, a ni pet godina kasnije, njegova smrt ne prestaje da rastužuje obožavaoce i kolege koji su ga voleli i poštovali, zbog čega je i ovo okupljanje, bilo vrlo emotivno.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve