19. Januar 2021.

11:56 NEDELJA, 24. 11. 2019. - 11:56 Izvor: Tv Banat

„ZLOCIN I KAZNA“ – NAJBOLJA PREDSTAVA VRŠACKE POZORIŠNE JESENI

27.međunarodni festival pozorišne klasike „Vršačka pozorišna jesen“ završen je u subotu proglašenjem najboljih glumaca, reditelja i komada, a publika je najvišom ocenom nagradila predstavu "Nečista krv" Narodnog pozorišta Beograd. Prema odluci žirija, predstavi „Zločin i kazna“, u režiji Dušana Petrovića i produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka, pripala su priznanja za najboljeg mladog glumca, najbolju režiju i najbolju predstavu u celini.

podeli

Tv Banat

Odluke žirija XXVII Međunarodnog pozorišnog festivala "Vršačka pozorišna jesen"

Specijalna nagrada predstava „Zla žena", režija: Iva Milošević, produkcija: Narodno pozorište Subotica. Odluka je donesena jednoglasno.

Nagrada za najboljeg mladog glumca Zlatan Vidović za ulogu "Raskolnjikov", predstava „Zločin i kazna", režija: Dušan Petrović, produkcija: Narodno pozorište Republike Srpske Banja Luka. Odluka je donesena jednoglasno.

Za najboljeg glumca Nenad Jezdić za ulogu Gazda Marka u predstavi "Nečista krv", režija: Milan Nešković, produkcija: Narodno pozorište Beograd. Odluka je donesena većinom glasova.

Za najbolju glumicu Milica Sužnjević za ulogu Sultane u predstavi „Zla žena", režija: Iva Milošević, Narodno pozorište Subotica. Odluka je donesena jednoglasno.

Nagrada za najbolju režiju: Dušan Petrović, predstava "Zločin i kazna" Narodno pozorište Republike Srpske Banja Luka. Odluka je donesena većinom glasova.

Tv Banat
Za najbolju predstavu u celini: "Zločin i kazna" , režija: Dušan Petrović, produkcija: Narodno pozorište Republika Srpska Banja Luka. Odluka je donesena većinom glasova.

O nagradama su odlučivali teatrolog i selektor Sterijinog pozorja Svetislav Jovanov kao predsednik žirija, glumica Tanja Bošković, i rediteljka Snežana Trišić.

Ocene publike XXVII Međunarodnog pozorišnog festivala "Vršačka pozorišna jesen"

Publika XXVII festivala je ocenila šest predstava koje su odigrane u takmičarskom delu ocenama od jedan do pet. Žiri publike činili su Pavle Vlahović, predsednik, Marina Stojković, član i Dragana Pavlov, član.

Tv Banat

Najvišom ocenom 4,77 publika je nagradila predstavu "Nečista krv" u izvođenju

Narodnog pozorišta Beograd u režiji Milana Neškovića.

Pregled ocena publike, od najviše do najniže:

1. Ocena 4,77 - "Nečista krv", Narodno pozorište Beograd

2. Ocena 4,66 - "Roman o Londonu", Beogradsko dramsko pozorište i BeoArt Beograd

3. Ocena 4,59 -"Zločin i kazna", Narodno pozorište Republike Srpske Banja Luka

4. Ocena 4,46 - "Zla žena", Narodno pozorište "Nepsinhaz" Subotica

5. Ocena 4,22 - "Negri", Knjaževsko-srpski teatar „Joakim Vujić“ Kragujevac

6. Ocena 4,00 - "Ujka Vanja", Narodno pozorište „Sterija“ Vršac i Heartefact Beograd

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve