19. Januar 2021.

15:36 SREDA, 20. 11. 2019. - 15:36 Autor: Marija Trišić

„RUŽA SA DVA MIRISA“ PREMIJERNO PRED VRŠČANIMA

U okviru 27. Međunarodnog festivala klasike “Vršačka pozorišna jesen”, publika je imala priliku da premijerno pogleda i novu predstavu Profesionalne scene na rumunskom „Ruža sa dva mirisa“ Emilija Karbadilja, u režiji Snežane Udicki.

podeli

Naizgled lagana, vrcava priča, sa ljubavnom tematikom, „Ruža sa dva mirisa“ govori o tome da žene ne moraju uvek biti konkurencija jedna drugoj. Iako potpuno različite, Gabrijela i Marlena zapravo imaju iste težnje, i zajednički cilj. Suočene sa činjenicom da dele muškarca, i da su u suštini obe izmanipulisane, prestaju da razmišljaju o prošlosti, već svu svoju energiju usmeravaju ka budućnosti. U jednom trenutku, u predstavi, Marlena se pita – o čemu žena uopšte odlučuje. Glumica koja tumači njen lik, ima spreman odgovor.

Ova komična duodrama rađena je po tesktu meksičkog pisca Emilija Karbaljida, a rediteljka je komad pre 6 godina već postavila na sceni Narodnog pozorišta Sombor. Ova nova verzija Profesionalne scene na rumunskom, ne razlikuje se samo po jeziku na kom se izvodi.

Ukoliko ste propustili priliku da predstavu pogledate premijerno, naredno izvođenje Profesionalna scena na rumunskom imaće u decembru.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve