19. Januar 2021.

13:13 PONEDELJAK, 18. 11. 2019. - 13:13 Autor: Marija Trišić

IZLOŽBA “SVETLANA BOJKOVIĆ – UMETNOST GLUME ILI TRAGANJE ZA ISTINOM“

Glumica Svetlana Bojković podelila je sa nama i svoje utiske o izložbi posvećenoj njenom životu i radu, koja je, kao što je pomenuto, otvorena u okviru festivala.

podeli

U okviru pratećeg programa “Vršačke pozorišne jeseni”, u foajeu NP Sterija otvorena je izložba Muzeja pozorišne umetnosti Vojvodine “Svetlana Bojković – umetnost glume ili traganje za istinom“. Autor izložbe, koja sadrži veliki broj fotografija i bogatog glumačkog opusa ove umetnice, ali i detalje iz njenog privatnog života, je kustos teatrolog Zoran Maksimović. Izložba je prvi put prikazana na Sterijinom pozorju, i prvi pogled na postavku SVetlanu Bojković je, kako kaže, pomalo šokirao.

Kakve će sentimente izložba probuditi u vama, proverite i sami, jer će postavka moći da se pogleda sve vreme trajanja festivala. U okviru pratećeg programa, utorak, 19.novembar biće Dan sećanja na Dragana Džankića,kada će novosadsko Pozorište mladih od 11h odigrati predstavu za decu „Ježić Žožo“, od 14h biće izvedena Džankićeva predstava „Papagaji“, a od 20h na velikoj sceni biće priređen omaž prerano preminulom vršačkom glumcu i umetniku.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve