19. Januar 2021.

12:05 PONEDELJAK, 18. 11. 2019. - 12:05 Autor: Marija Trišić

POČELA VRŠAČKA POZORIŠNA JESEN

U petak je u Vršcu otvoren 27. Međunarodni festival klasike “Vršačka pozorišna jesen”. Osim u vrhunskim predstavama, publika će uživati i u novom ambijentu svečane pozorišne sale, a festival je otvorila naša proslavljena glumica Svetlana Bojković.

podeli

Do 23.novembra, pod sloganom “Moderna lica pod maskama klasike”, održava se 27. Međunarodni festival klasike “Vršačka pozorišna jesen”. Publika je spremno dočekala ovogodišnju selekciju.

Prve večeri izvedena je premijera Čehovljevog „Ujka Vanje“, u koprodukciji NP Sterija i HARTEFAKTa iz Beograda.

Festival je svečanom besedom otvorila naša proslavljena glumica Svetlana Bojković, ističući značaj ovog festivala koji se bavi isključivo klasikom.

Iste večeri otvorena je i izložba “Svetlana Bojković – umetnost glume ili traganje za istinom“, koja će moći da se pogleda i narednih dana.

U čast nagrađenih, poslednje večeri festivala, biće izvedena predstava „Živi su, nije smešno“, inspirisana Nušićevim komedijama. O najboljima će odlučivati žiri koji čine teatrolog i selektor Sterijinog pozorja Svetislav Jovanov, glumica Tanja Bošković, i rediteljka Snežana Trišić.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve