07. Jul 2020.

09:42 UTORAK, 12. 11. 2019. - 09:42 Autor: Marija Trišić

MILAN NIKOLIĆ IZANO U GRADSKOJ BIBLIOTECI VRŠAC

U Gradskoj biblioteci Vršac održana je promocija knjiga Milana Nikolića Izana. Vrščani su tako imali priliku da se upoznaju sa stvaralaštvom pisca i pesnika za kojeg kažu da je metafizičar i ezoterik, sa dosta naučnih znanja, a posebno je predstavljena njegova najnovija knjiga “Dah bronzane Tračanke”.

podeli

Skoro dve decenije je Milan Nikolić Izano dizajnirao je najraskošnije vile i hotele u Grčkoj, na Kritu, i uživao u blagodetima života. Zarađivao je više nego dovoljno, a onda nesrećnim spletom okolnosti sve izgubio, i doživeo onu “Imati pa nemati”. Otišao je na Svetu Goru, u Hilandar, tamo je pročitao nekoliko stotina knjiga za godinu i po dana, doživeo potpuni preobražaj, i počeo da piše.

Izano za sebe kaže da koristi “slovo ljubve”, odnosno pismo ljubavi, a kritičari ga ne svrstavaju ni u jedan žanr, govoreći da je u pitanju autor koji piše duhom. On svoj stil objašnjava kao dešifrovanje koda duše, koji je za svaku osobu drugačiji, ali je na višem nivou – jednak za sve.

Osim o muško-ženskim odnosima, ali i ljubavi na višem nivou, Nikolić se posvetio i proučavanju vinčanske kulture, i jedan je od zagovornika teorija o njenoj povezanosti sa istorijom Srba na ovim prostorima, o čemu je bilo reči i na promociji u Vršcu.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve