18. Januar 2019.

KUD “SVETI NIKOLA” IZ DETE NEGUJE SRPSKI FOLKLOR I TRADICIJU

Negovanje tradicije kroz folklorne igre i pesme važno je za očuvanje identiteta i integriteta svakog naroda. Još kada to čine oni koji ne žive u državi matici, sve dobija još veći značaj. Kulturno-u,metničko društvo Sveti Nikola iz Dete u Rumuniji, jedno je od 17 društava koje u toj zemlji neguju srpsku tradiciju.

ČETVRTAK, 27. 12. 2018 - 14:31Kultura

GODIŠNJI KONCERT KUD LAZA NANČIĆ

U Narodnom pozorištu Sterija održan je tradicionalni godišnji koncert Gradskog kulturno-umetničkog društva Laza Nančić.

ČETVRTAK, 27. 12. 2018 - 13:59Kultura
UTORAK, 18. 12. 2018 - 13:53Ostalo

NOVOGODIŠNJI KONCERT KUD BRANKO RADIČEVIĆ ULJMA

KUD Branko Radičević Uljma priredio je svoj XII novogodišnji koncert. Ovoga puta, uz domaćine su nastupili i KUD Kolo iz Melenaca, Sveti Nikola iz Dete, i gost iz Japana – Taro Kadooka, na guslama.

SREDA, 5. 12. 2018 - 14:00Ostalo

ZIMSKO CIRKULIRANJE

Ovog vikenda očekuje nas još jedno zimsko Cirkulitranje u Vršcu.

PONEDELJAK, 3. 12. 2018 - 14:55Ostalo

KUD ĐURA JAKŠIĆ IZ PAVLIŠA PRIREDIO GODIŠNJI KONCERT

Kulturno-umetničko društvo „Đura Jakšić“ iz Pavliša priredilo je proteklog vikenda svoj godišnji koncert. Pred prepunom salom Doma kulture, domaćini i njihovi gosti iz Gradskog kulturno-umetničkog društva „Laza Nančić“ izveli su brojne igre iz različitih delova naše zemlje, i još jednom prikazali svu lepotu i bogatstvo srpske folklkorne tradicije.

ČETVRTAK, 15. 11. 2018 - 16:01Ostalo

U KC VRŠAC OTVORENA IZLOŽBA “ENIGMA. DEŠIFROVATI POBEDU.”

Ambasada Republike Poljske u Beogradu i Kulturni Centar Vršac su, u saradnji sa Centrom za multikulturalni dijalog i regionalizam, organizovali su izložbu „Enigma. Dešifrovati pobedu”. Ova izložba bavi se dostignućima poljskih matematičara u kriptologiji koja su doprinela savezničkoj pobedi u Drugom svetskom ratu.

PETAK, 2. 11. 2018 - 16:48Ostalo

SEĆANJE NA STEVANA RADAKA

Sinoć je u sali bisokopa Kulturnog centra Vršac organizovano književno veče „Sećanja na pesnika Stevana Radaka“. O pesniku je govorio njegov prijatelj i kolega književnik Živojin Petrović, a u programu su učestvovali i članovi Vršačkog književnog kluba.

SREDA, 31. 10. 2018 - 15:06Ostalo

U GUDURICI OTVORENA PRVA IZLOŽBA MEĐUNARODNOG BIJENALA GRAFIKE U VRŠCU

U Muzeju Roberta Hamerštila u Gudurici, sinoć je u organizaciji Grada i Gradskog muzeja Vršac, otvorena izložba radova nastalih tokom prvog bijenala grafike u našem gradu, koje je okupilo priznate umetnike iz Austrije, Rumunije i Srbije. Manifestaciju su podržale ambasade Austrije i Rumunije u Beogradu, Konzulat Rumunije u Vršcu, Austrijski kulturni forum i Wiener stadtische osiguranje.