02. Jul 2020.

15:06 SREDA, 9. 10. 2019. - 15:06 Autor: Marija Trišić

ODRŽAN 15. JAZZTRONIC

Prvi oktobarski vikend obeležio je i 15.Internacionalni džez i bluz festival Jazztronic 2019. Tokom tri dana, u Studiju Centra Millennium, nastupila su četiri benda, jedan di-džej i džez odsek vršačke muzičke škole.

podeli

Prve večeri 15. Internacionalnog džez i bluz festivala Jazztronic, posetioci su imali priliku da uživaju u sjajnom nastupu sastava Afterfonk, prepoznatljivog po dva autentična muška vokala Vite i Branislava Gluvakova i bas liniji Dušana Gerija Bogovića, obogaćenog zvukom klavijatura Ivana Aleksijevića, bubnjem Dragan Gaga Mladunac, gitarom Pinda i saksofonom Maksa. Promovišući fank estetiku, predstavili su sopstvene aranžmane kompozicija nekoliko autora, a nakon njih za publiku željnu dobrog gruvanja, muziku je puštao Dj Pepelefunk.

Tv Banat - AFTERFONK
Epitet Internacionalnog, festival je ove godine opravdao učešćem hrvatskog dvojca Aftershock, koji čine vrsni instrumenatlisti basisat Mario Rašić i gitarista Nebojša Buhin.

Nakon njih u petak je sa svojom ekipom nastupio multiinstrumentalista PetarZ, a broj ljudi koji je posetio festival prve dve večeri, organizatorima je potvrda da sve vreme rade pravu stvar.

Ono što posebno raduje je sve veći broj pripadnika mlađe populacije u publici, a jedna od najmlađih gošći neplanirano je postala i zvezda večeri. Time je zapravo ostvaren jedan od ciljeva festivala.

U tom duhu, subota je bila rezervisana za predstavljanje mladih ali već sada vrsnih muzičara, sa džez odseka

… a festival je zatvorio sastav Don Giovani Blues Group. Opšti utisak je da je čitav festival – kratko trajao, pa svi s nestrpljenjem iščekuju njegovo naredno izdanje.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve