19. Mart 2024.

15:52 PONEDELJAK, 27. 05. 2019. - 15:52 Izvor: Tv Banat

VRŠAČKI AUTORI NA "KREATIVNOJ ČAROLIJI" U BANJI VRUJCI

Vršački autorski tim i članovi dečjeg hora RASPEVANO SRCE i ove godine učestvovali su na Međunarodnom festivalu dečjeg i nastavničkog stvaralaštva KREATIVNA ČAROLIJA 2019, koji se 25. maja održao u Banji Vrujci.

podeli

Tv Banat
Na festivalu na kom su ove godine učestvovale 32 zemlje sveta, predstavljeni su učenički i nastavnički radovi iz oblasti likovnog, muzičkog, filmskog, dramskog i literarnog stvaralaštva.
Tv Banat

Pesma na zadatu temu "Nikad ne boj se, ljubav jača je", za koju je tekst napisala Gabrijela Tošović, strukovni vaspitač PU "Čarolija", a muziku i aranžman Aleksandar Jerković i Sonja Matanov-Jerković, dirigent hora "Raspevano srce" i nastavnik u MŠ "Josif Marinković", ušla je u finale takmičenja. Pesmu su otpevale Katarina Nikolić, Nina Paunović i Jovana Radivojević, kao članice hora, ispred Udruženja muzičara SAX Vršac, i posebno su pohvaljene, zajedno sa autorskim timom, koji je i ove godine ponovio prošlogodišnji uspeh i osvojio drugu nagradu. Njihova interpretacija i kompletan scenski nastup, kao i sama pesma, posebno su pohvaljeni od strane Leontine Vukomanović, koja je svake godine u žiriju ovog festivala. Pesma je snimljena u studiju Muzička soba, mastering uradio Samir Balanešković, a video Aleksandar Jerković, uz tehničku podršku Televizije Banat.

Pogledajte spot:

podeli

Slične vesti

Naš gost

Emisije

Pogledaj sve