18. Januar 2019.

KUD “SVETI NIKOLA” IZ DETE NEGUJE SRPSKI FOLKLOR I TRADICIJU

Negovanje tradicije kroz folklorne igre i pesme važno je za očuvanje identiteta i integriteta svakog naroda. Još kada to čine oni koji ne žive u državi matici, sve dobija još veći značaj. Kulturno-u,metničko društvo Sveti Nikola iz Dete u Rumuniji, jedno je od 17 društava koje u toj zemlji neguju srpsku tradiciju.

ČETVRTAK, 27. 12. 2018 - 14:31Kultura

GODIŠNJI KONCERT KUD LAZA NANČIĆ

U Narodnom pozorištu Sterija održan je tradicionalni godišnji koncert Gradskog kulturno-umetničkog društva Laza Nančić.

ČETVRTAK, 27. 12. 2018 - 13:59Kultura
UTORAK, 18. 12. 2018 - 13:53Ostalo

NOVOGODIŠNJI KONCERT KUD BRANKO RADIČEVIĆ ULJMA

KUD Branko Radičević Uljma priredio je svoj XII novogodišnji koncert. Ovoga puta, uz domaćine su nastupili i KUD Kolo iz Melenaca, Sveti Nikola iz Dete, i gost iz Japana – Taro Kadooka, na guslama.

ČETVRTAK, 13. 12. 2018 - 15:46Zanimljivosti

Šio mi ga Đura ?

Da li ste se nekad zapitali šta znače izrazi koji su se ustalili kao sinonimi za neke životne pojave. Pitali smo građane da li znaju šta znači izraz „Šio mi ga Đura“?

SREDA, 5. 12. 2018 - 14:00Ostalo

ZIMSKO CIRKULIRANJE

Ovog vikenda očekuje nas još jedno zimsko Cirkulitranje u Vršcu.

PONEDELJAK, 3. 12. 2018 - 14:55Ostalo

KUD ĐURA JAKŠIĆ IZ PAVLIŠA PRIREDIO GODIŠNJI KONCERT

Kulturno-umetničko društvo „Đura Jakšić“ iz Pavliša priredilo je proteklog vikenda svoj godišnji koncert. Pred prepunom salom Doma kulture, domaćini i njihovi gosti iz Gradskog kulturno-umetničkog društva „Laza Nančić“ izveli su brojne igre iz različitih delova naše zemlje, i još jednom prikazali svu lepotu i bogatstvo srpske folklkorne tradicije.

ČETVRTAK, 29. 11. 2018 - 11:03Muzika

TOWER ROCK FEST, FESTIVAL ODLIČNIH BENDOVA SRBIJE

Udruženje muzičara Vršca SAX i Centar Millennium, u saradnji sa PGP RTS-om i festivalom „Bunt“, pod pokroviteljstvom Grada Vršca, organizovali su šesti festival autorskih bendova TOWER ROCK FEST od 22. do 24. novembra. Tokom tri festivalske večeri, u Studiju vršačkog Centra Millennium nastupilo je 13 bendova koji su, tom prilikom, koncertno predstavili svoj autorski i izvođački potencijal. Na, do sada najambicioznije organizovanom izdanju TOWER ROCK FEST-a, tokom tri večeri na sceni su se predstavili sastavi različitog stilskog usmerenja iz nekoliko srpskih gradova. Ono što je zajedničko za svih 13 bendova, koliko ih je bilo u ovogodišnjem programu, jeste visok nivo usviranosti i scenskog nastupa te zavidna energija i kvalitet prezentovanog materijala.

PETAK, 16. 11. 2018 - 09:08Muzika

ŠESTI TOWER ROCK FEST, FESTIVAL AUTORSKIH BENDOVA SRBIJE

TOWER ROCK FEST je muzički festival koji se održava u Vršcu koji spada među gradove koji posvećuju pažnju rok kulturi i istorijatu rokenrol scene, što, bez sumnje, znači svest o značaju ovog kulturološkog fenomena. Tako je tokom proteklih godina održan veliki broj rok koncerata, a prigodnim manifestacijama je obeleženo i tridesetpet, četrdeset, četrdesetpet i pedeset godina rokenrola u Vršcu (prvi rok koncert u gradu održan je 1963).