28. Maj 2020.

KOLIKO (NE) POZNAJEMO ISTORIJU VRŠCA

Važne i zanimljive teme, kojima nije dovoljno prostora posvećeno u školskom nastavnom programu, inspirišu i predavače i učesnike Javnih časova istorije. Jedan takav, sa temama revolucije 1848/49, borbe za Srpsku Vojvodinu i bitke kod Vršca održan je sinoć u Kulturnom centru Vršac.

PETAK, 13. 3. 2020 - 15:03Kultura

VAU „ARS“ I HERCEGOVCI ZA PORODICU KLIMENTA

Vršačka Afirmacija umetnika „ARS“ i Udruženje Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji iz Novog Sada priredili su proteklog vikenda humanitarni koncert „Zapevaj, zaigraj, u nevolji pomagaj“, za pomoć porodici Klimenta, kojoj je u januaru izgorela kuća. Kupovinom ulaznica i donacijama, Vrščani su te večeri sakupili dinara.

PONEDELJAK, 9. 3. 2020 - 11:59Kultura
ČETVRTAK, 5. 3. 2020 - 14:48Ostalo

PET GODINA OD ODLASKA VEČITOG DEČAKA ROKENROLA VLADE DIVLJANA

U Domu vojske u Vršcu sinoć je otvorena izložba fotografija Goranke Matić „Vlada“, posvećena petogodišnjici smrti velikog rok muzičara, večitog dečaka, Vlade Divljana. Izložbu su organizovali Kulturni centar Vršac, Dom omladine i Udruženje Urbankult, i moći će da se pogleda do 20.marta.

ČETVRTAK, 5. 3. 2020 - 12:42Ostalo

U KUŠTILJU ODRŽAN PRVI FESTIVAL FANFARA „ION ROTARIU-CORDAN„

1.festival fanfara pod nazivom „Ion Rotariu -Cordan“ održan je proteklog vikenda u Kuštuliju.Festival je organizovan u čast preminulom dirigentu Jonu Rotariju koji je ostavio traga u oblasti kulture,a bio je i kompozitor pesnik i osnivač fanfara u mnogim rumunskim selima.

SREDA, 4. 3. 2020 - 09:13Ostalo

MARCIŠOR U VLADIMIROVCU

U nedelju, 1. marta, u Vladimirovcu je održan tradicionalni festival rumunskih narodnih običaja – Marcišor, kojim je obeležen rumunski praznik posvećen dolasku proleća. Manifestaciju koja na najlepši način predstavlja običaje i tradiciju rumunske nacionalne manjine sa naših prostora, upravo kroz stare rumunske narodne običaje, i ove godine uspešno je organizovala Osnovna škola „1. maj".

PONEDELJAK, 10. 2. 2020 - 17:56Ostalo

NP „STERIJA“ OBELEŽILO 75 GODINA POSTOJANJA

NP „Sterija“ obeležilo je danas jubilej - 75.godina postojanja i rada.Tim povodom upriličena je svečana akademija a u petak 14. februara biće i izvedena premijera predstave „Pokondirena Tikva“

PETAK, 7. 2. 2020 - 16:04Ostalo

MALI ČAS ISTORIJE U KUŠTILJU

SUBNOR grada Vršca, učenici i nastavnici škole i MZ u Kuštilju, danas su priredili Mali čas istorije, posvećen borcu za slobodu Koriolan Dobanu i doprinosu meštana Kuštilja Narodno-oslobodilačkoj borbi i pobedi nad fašizmom u II sv ratu. Učesnici su položili vence na spomenik poginulim meštanima, a đaci su izveli prigodan program.

PONEDELJAK, 3. 2. 2020 - 13:16Ostalo

VIŠE OD VEK I PO NEGOVANJA TRADICIJE U KUŠTILJU

U prisustvu članova , prijatelja, predstavnika Gra Vršca, Generalnog Konzulata Rumunije, Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine, i gostiju i kolega iz Rumunije, svoj dan proslavilo je Kulturno-umetničko društvo Mihaj Eminesku iz Kuštilja. Bila je ovo prilika da se istakne značaj i uloga ovog društva i mesta u očuvanju kulture i tradicije rumunske manjine u Srbiji.

Emisije

Pogledaj sve