19. Mart 2024.

12:54 PONEDELJAK, 30. 03. 2020. - 12:54 Autor: Ana Marić

MERE ZAŠTITE U GERONTOLOŠKOM CENTRU

Za najstarije sugradjane važi zabrana kretanja a za one smeštene u Gerontološkim centrima I Domovima za stare strogo propisana pravila ponošanja korisnika,zaposlenih I posetilaca. Sve posete su zabranjene a dostava potrepština vrši se po strogo propisanim pravilima.Život u Domovima odvija se neometano uz pojačane mere zaštite.Nadležno ministarstvo po ustanovljenim pravilima brine se da sve što je potrebno za svakodnevni život,lečenje I mere zaštite bude obezbedjeno.

podeli

Ministarstvo za rad ,zapošljavanje ,boračka I socijalna pitanja donaciju od 10.000 zaštitnih maski podelilo je svim Gerontološkim centrima u Srbiji u cilju zaštite najstarijih sugradjana.

Na sastanku sa predsednikom Privredne komore Srbije, Markom Čadežom, ustanovljen je način za isporuku potrebne robe najstarijim gradjanima koji žive u Gerontološkim centrima I Domovima za stare s obzirom da im je zabranjeno kretanje van ustanove ,kao I posete zbog uvedenog Vanrednog stanja.

Privredna komora uputila je svim ustanovama za smeštaj najstarijih sugradjana instrukcije kojom su jasno definisana pravila I način isporuke.

Tv Banat

 “Naši najstariji gradjani su zaista najugroženiji kada je u pitanju Corona virus I zato smo preduzeli sve mere kako bismo  ih zaštitili.Obezbedjivanje potrebnih namirnica,lekova I drugih potrepština je najbolji način da im pomognemo da ovaj težak period lakše prebrode”-istakao je ministar Zoran Djordjević.

U Gerontološkim centrima I ustanovama za smeštaj korisnika socijalne zaštite na teritoriji cele Srbije ,koji su u nadležnosti Ministarstva nema obolelih od virusa COVID 19.Ministar je naveo da je u stalnoj komunikaciji sa svim nadležnima koji svakodnevno javljaju najnovije informacije I podsetio da će javnost biti obaveštena o svim aktuelnostima u vezi sa pomenutom situacijom I putem sajta Ministarstva .

Smešteni u Gerontološkom centru u Vršcu kontakt sa porodicom I prijateljima mogu ostvariti putem telefona a sve informacije o korisnicima njihovi najbliži mogu dobiti u vremenu od 7h do 22h na tel- 013-833-411 I 013-833-397 lokal 102.

podeli

Slične vesti

Emisije

Pogledaj sve