02. April 2020.

12:50 PONEDELJAK, 23. 03. 2020. - 12:50 Izvor: NSZ / TV Banat

NSZ FILIJALA VRŠAC – OBAVEŠTENJE

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Vršac obaveštava korisnike usluga da se od utorka 17. marta potpuno obustavlja neposredan rad sa strankama.

podeli

Kako se navodi u saopštenju, u narednom periodu neće postojati mogućnost ličnog javljanja tražioca zaposlenja. Obustavlja se i prijem zahteva za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja. Korisnici usluga će moći sva prava da ostvare po uspostavljanju redovnog poslovanja.

Sve informacije mogu se dobiti na sledeće brojeve telefona i mail adrese:

Filijala Vršac 013/802-400, violeta.antonijevic@nsz.gov.rs

Ispostava Bela Crkva 013/852-434, milica.knezevic@nsz.gov.rs

Ispostava Plandište 013/861-077, dejan.borisavljevic@nsz.gov.rs

Saopštenje sa uputstvima za korisnike, prenosimo u celosti:

Uzimajući u obzir da je 17.03.2020. godine u svim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje privremeno obustavljen neposredan rad sa strankama, zbog trenutne situacije u Republici Srbiji, uzrokovane širenjem virusa COVID-19, a u cilju iznalaženja mogućnosti za najefikasnije ostvarivanje kontinuiteta u procesu rada, obaveštavamo Vas o načinima komunikacije sa strankama :

- Prvu prijavu lica na evidenciju i podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti podneti elektronskim putem.

- Dostavljanje uverenja o statusu lica na evidenciji, sprovodiće se elektronskim putem;

- Podnošenje zahteva/prijava po raspisanim javnim pozivima/konkursima sprovodiće se elektronskim putem.

- Detaljne informacije i obrasci biće dostupni na internet portalu Nacionalne službe www.nsz.gov.rs , od 23.3.2020. godine

- Svi potrebni obrasci, koje je neophodno dostaviti Nacionalnoj službi, nalaze se na sajtu Nacionalne službe, opcija Dokumenti, potom opcija Obrasci.

- Pribavljanje i dopuna dokumentacije sa klijentima razmenjivaće se elektronskim putem;

- Licima zainteresovanim za program samozapošljavanja kao i onima koji su već podneli zahtev za učešće u navedenom programu dostaviće se elektronskim putem Prezentacija Obuke „Put do uspešnog preduzetnika;

- Poslodavcima kod kojih će, usled vanrednog stanja, doći do prekida realizacije programa, prekid će se tretirati kao odlaganje izvršenja ugovornih obaveza, do završetka nastalih okolnosti;

Kontakt telefoni i mejl adrese putem kojih zainteresovana lica mogu dobiti sve potrebne iformacije vezane za rad filijala Nacionalne službe nalaze se na internet stranici NSZ i na ullaznim vratima svake filijale.

O svim promenama režima rada sa strankama, blagovremeno ćemo informisati javnost.

Nacionalna služba za zapošljavanje

podeli

Slične vesti

Vesti