20. Januar 2021.

09:46 PONEDELJAK, 23. 03. 2020. - 09:46 Autor: Ana Marić

VANREDNO STANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Prema odluci Vlade Srbije apsolutna zabrana kretanja starijih od 70et godina odnosi se na seosku populaciju.Radovi na selu,posebno gde su staračka domaćinstva, ne mogu da čekaju te su poljoprivrednici primorani da ih obave na vreme,sami ili uz nečiju pomoć. Kakva je situacija u selu Lokve,opština Alibunar, zabeležila je naša kamera.

podeli

Tv Banat
Vasa Stanču ,poljoprivrednik i jedan od najvećih proizvodjača mleka, i u svojoj 69oj godini aktivan je na farmi ali i na njivi.Zemlju treba pripremiti za prolećnu setvu i uraditi sve ono što kalendar diktira.

Lokve,mada jedno od najvećih sela u opštini Alibunar, karakteristično je po velikom broju staračkih domaćinstava ,s obzirom na to da su mladi uglavnom radno angažovani van granica, tako da je Savet Mesne zajednice organizovao pomoć za najstarije.

Volonterski tim ,sastavljen od meštana koji su se sami javili da pomognu svojim komšijama,spreman je u svakom trenutku da izadje u susret potrebama najstarijih.

Tv Banat
Većina meštana već generacijiski radi u inostranstvu a datum njihovog dolaska svakako je Vaskrs,kada svi porodično dolaze i selo je tada puno ljudi i zajedničkih proslava.

Za sada se strogo poštuju odredbe Vlade Srbije i meštanini su se već prvog dana organizovali tako da jedni drugima izlaze u susret a da se ujedno obave svi poljski radovi koji ih očekuju.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve