27. Novembar 2020.

13:55 ČETVRTAK, 19. 03. 2020. - 13:55 Autor: Marija Trišić

NASTAVA NA DALJINU SE USPEŠNO REALIZUJE

U cilju ostvarivanja prava učenika na obrazovanje, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pripremilo je operativni plan za nastavak rad škola u otežanim uslovima, kroz ostvarivanje obrazovno-vaspitnog rada učenjem na daljinu. Na taj način, nastava se odvija od 17.marta.

podeli

Sve vršačke srednje škole ovih dana izgledaju – ovako! Prazni hodnici, učionice, dvorišta. Ipak, nastava se odvija redovno, i to – na daljinu. Sve odeljenske starešine kreirale su grupe odeljenja i predmetnih nastavnika na platformama Viber/WhatsApp ili drugih društvenih mreža, radi direktne komunikacije predmetnih nastavnika i učenika i organizacije onlajn nastave!

Na sličan način, nastava je organizovana i u ostalim vršačkim školama, s tim što pojedini profesori za predmete kao što je npr informatika, koriste i druge platforme, a srednjoškolci nastavu mogu da prate direktno i na nacionalnoj platformi za onlajn učenje Moja škola.

Za osnovce, nastava je organizovana preko kanala RTS3, šest dana u nedelji, od 08h se emituju nastavne jedinice opšteobrazovnih predmeta, po rasporedu koji je dostupan preko sajta škole, ministarstva, kao i na www.rasporednastave.gov.rs. Za učenike od 1.do 7.razreda emituju se obrazovni sadržaji u blokovima od po dva časa dnevno, a za učenike 8.razreda po tri časa, od kojih su dva uvek srpski i matematika, a treći jedan od predmeta koji se polažu na završnom ispitu.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve