11. Avgust 2020.

15:03 SREDA, 18. 03. 2020. - 15:03 Izvor: Grad Vršac / TV Banat

GRAD VRŠAC: VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

U skladu sa merama koje je donela Vlada Republike Srbije, na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji cele Republike Srbije usled pandemije virusa COVID-19, Grad Vršac formirao je Koordinacioni odbor, odnosno stručno-operativne timove za izvršavanje zadataka, zaštite i pomoći građanima kojima je to potrebno.

podeli

Tv Banat

U okviru Koordinacionog odbora danas je počeo sa radom pozivni centar sa tri telefonske linije gde se mogu obratiti građani kojima je potrebna pomoć ili dostava namirnica i lekova. Mesne zajednice su na svojim teritorijama, kako u samom Gradu tako i u svim selima organizovale volontere koji su se prijavili u želji da pomognu starijim sugrađanima tokom trajanja vanrednog stanja. Svi građani su putem medija, društvenih mreža i portala Grada Vršca obavešteni o načinu i vremenu rada kontakt centra. Najpre se primaju telefonski pozivi i prikupljaju informacije o potrebama sugrađana, a potom te podatke distribuiraju volonterima koji odlaze na adresu i organizuju neophodnu pomoć. Grad Vršac i donatori obezbedili su volonterima svu neophodnu opremu za bezbedno kretanje i komunikaciju sa ljudima u vidu maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju. Brojevi telefona pozivnog centra su:

013/800-593,

013/800-594,

013/833-328,

a usled najnovijih mera o zabrani kretanja, radno vreme pozivnog centra će biti svakog dana od 8:00 do 17:00, kako bi volonteri na terenu uspeli svima da izađu u susret. Grad Vršac će redovno obaveštavati svoje građane o daljim aktivnostima volontera i Koordinacionog odbora.

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve